Keskiviikkona Loimaan Liikuntahallissa taistellaan sarjapisteiden lisäksi myös jo pudotuspeli-asetelmista. Sen lisäksi Loimaan Jankon kasvatti ja kuusi kautta Hurrikaania Mestaruusliigassa edustanut Jukka Vehviläinen saa arvoisensa seremonian kun miehen pelipaita nostetaan Liikuntahallin kattoon. Onkin hyvin todennäköistä, että ainakin muutamilla katsojilla kostuu silmäkulmat ennen ottelua Vehviläisen pelipaidan noustessa katon rajaan. Loimaalainen liigapelaaja tulee saamaan korkeimman arvostuksen, minkä yksittäinen pelaaja voi seuraltaan saada. Voimme vain arvailla, mitä ex-pelaajan mielessä liikkuu kun hän perheensä kanssa astelee valokeilan saattelemana Liikuntahallin parketille. Sille tutulle parketille, jossa Vehviläinen on kuluttanut elämästään monta vuotta.

Niiden vuosien aikana Hurrikaani on voittanut ja hävinnyt, niiden voittojen ja tappioiden ruumiillistuma on seuran entinen kapteeni. Osa muistaa, kuinka katkeria kyyneleitä miehen kasvoille valui kun Valepa oli kukistanut yhdessä suomalaisen lentopallohistorian hienoimmassa finaalisarjassa ja sen seitsemännessä ottelussa Hurrikaanin täpötäydessä Salohallissa. Niissä kyynelissä, siinä ilmeessä oli tiivistettynä se, minkälaisella asenteella ja tunteella nyt 34-vuotias ikuinen Hurrikaani-kapteeni oli peleissä mukana. Osittain tästä johtuu, että Vehviläinen on ja tulee olemaan kaikkien aikojen Hurrikaanipelaaja. Mies ehti voittamaan kaksi hopeamitalia Hurrikaanin kanssa, mutta se kaikkein kirkkain jäi saavuttamatta. Ehkäpä juuri tämän takia miehen arvostus Loimaalla on niin valtavaa. Kun liigaura loppui kauden 12-13 jälkeen, jatkoi Jankko-kasvatti pelaamista vielä Jankon kakkossarjajoukkueessa ja sen jälkeen edelliskaudella vielä ykkössarjassa. Vain ja ainoastaan rakkaudesta seuraa ja lajia kohtaan.

Jukka Vehviläinen valmentaja Hannu Uusitalon hellässä syleilyssä

Jukka Vehviläinen ja valmentaja Hannu Uusitalo

Vaikka aktiiviura oli jo takana ja eräänlainen ”downshiftaus” menossa uran osalta, se voittamisen vimma ei ollut hävinnyt mihinkään. Kuin yhteisenä sopimuksena, Ismo Moilanen lähti mukaan Jankon ykkössarjakauteen. Kaksikko, joilla oli toisiaan kohtaan sanaton arvostus. Eräänlainen lentopallon Paul Kariay-Teemu Selänne- asetelma. Kuin sovittuna, molemmat pelaajat lopettivat uransa tähän kauteen. Yhdessä. Keskiviikkona miehet kohtaavat taas. Vehviläinen juhlittuna sankarina, Moilanen kutsuvieraana. Nämä herrat edustavat molemmat sitä sukupolvea, jossa teot olivat puheita suurempia. Mistään ei valitettu, aina seuraava pallo oli mahdollisuus ja jokainen ottelu oli voitettava. Halu, tahto ja rajaton voittamisen nälkä oli aina läsnä.

Toiset pelaajat muistetaan mitaleista, toiset liigakauden pisteistä ja ässäsyötöistä. Vehviläisen kohdalla arvostus on paljon suurempaa. Seurauskollisuus ja suoraselkäinen keskipelaaja on yksi saviseudun arvostetuimmista urheilijoista. Hän on palloilusuuruus, muutenkin kuin olemuksensa turvin. Kun mies avaa suunsa, sitä kuunnellaan yleensä tarkkaan. Luultavasti myös siviiliammatissaan luokanopettajana, luokka on hiljaa kun ”Moisionpellon Meduusa” astuu luokkahuoneeseen.
Kun seremoniat on saatu päätökseen, tämän hetkiset gladiaattorit ottavat parketin haltuun.

Hurrikaanin liiganousun varmistutttua onnittelijoita riitti puhelimessa

Hurrikaanin liiganousun varmistutttua onnittelijoita riitti puhelimessa

Hurrikaani lähtee kuuden pisteen otteluun hakemaan Leka Volleyn päänahkaa. Leka on runkosarjassa yhden pisteen Hurrikaani edellä sijalla kolme. Kotijoukkue himoitsee valtavasti juuri kolmatta sijaa, jolla suurella todennäköisyydellä vältytään kohtaamasta Tiikereitä välierissä. Samaa yrittää Leka. Joukkueiden kaksi aikaisempaa kohtaamista ovat menneet kotijoukkueen nimiin, joten ottelut ovat tämän kauden osalta tasan 1-1. Keskiviikkona Liikuntahallissa tullaan näkemään rajua taistelua pisteistä. Jos Lekan onnistuu nappaamaan vieraspisteet, se on hyvin lähellä runkosarjan kolmatta sijaa. Sen tietää myös Hurrikaani. Sen takia kotijoukkueelle on äärimmäisen tärkeää ottaa avauserä itselleen. Miten Lauri Hakalan valmentama joukkue palautuu tiistain ottelusta Raisiossa Loimua vastaan, on myös tärkeä yksittäinen asia. Lekan riveistä löytyy tätä nykyä peräti neljä amerikkalaispelaajaa. Uusin vahvistus on helmikuun aikana hakkuriksi hankittu Joshua Taylor (204cm,23v). Hakala joutui hankkimaan Taylorin kun ykköshakkuri Timo Leikas on lievästi loukkaantuneena sivussa peleistä toistaiseksi. Oli keskiviikko-illan tulos mikä tahansa. Illan sankari on jo selvillä – Jukka Vehviläinen. Nöyrä kiitos niistä vuosista, jotka olet edustanut ylpeänä ja esimerkillisesti musta-keltaista pelipaitaa. Pelipaitaa, joka on aina merkinnyt sinulle paljon.

-Hurrikaani tiedotus,Valtteri-