Runkosarjan voittajan ja hallitsevan Suomen Mestarin Vammalan Lentopallon onnistui kolmannessa välieräottelussa kukistaa ensimmäisen kerran Hurrikaanin. Kaksi ensimmäistä ottelua oli Hurrikaani hoitanut viidessä erässä, mutta tällä kertaa Vexve-areenalla Valepa tarvitsi vain neljä erää otteluvoittoon.

Hurrikaani on valmistautunut torstain otteluun lepäämällä ja lataamalla akkuja. Yksi terävä voima- ja lajiharjoitus on ollut alkuviikon ohjelmassa, muuten Ville Kakko on antanut joukkueelle aikaa keskittyä torstain neljänteen kohtaamiseen. Ottelusarja on nyt 2-1 Hurrikaanille, joten kotivoitto laittaisi Valepan pelaamaan selkä seinää vasten. Erittäin tärkeä torstain taistelu tullee jatkumaan edellisten ottelujen kaltaisesti tiukkana. Erävoitto saattaa ratketa yhteen tai kahteen henkilökohtaiseen virheeseen. Niinpä henkinen vahvuus tulee näyttelemään suurta roolia taistelussa finaalipaikasta.

Molemmilla joukkueilla on ollut selvä tyyli pelata. Hurrikaani hyökkää ja Kalle Määttä ruokkii ahkerasti hakkuri Vladimir Cediciä, jonka käsi on käynyt tässä välieräsarjassa jo 85 pisteen arvoisesti. Vastaavasti Valepan Antti Esko käyttää laajemmin rosteriaan hyväkseen. Kolmannessa kohtaamisessa Elvis Krastins sai ruokaa ja tappoi palloa kiitettävällä teholla. Kaikkien pelkäämä Olli Kunnari on toistaiseksi pysynyt taka-alalla. Eniten roolia maajoukkueen tähtipelaaja on ottanut vastaanotossa, jossa Hurrikaani on pommittanut miehen hihapeliä. Hakkuri Sjoerd Hoogendoorn aloitti välieräsarjan hiukan vaisummin, mutta viimeisessä ottelussa tulppaanimaan tähtipelaaja onnistui ja kukisti Cedicin kaksintaistelussa. Tämä parivaljakko on paljon vartijana.

Kaksi ensimmäistä kohtaamista meni Hurrikaanille juuri Cedicin ollessa parempi kuin Hoogendoornin. Kolmas kohtaaminen oli Valepa-hakkurin näytös ja sitä kautta myös voitto Valepalla. On luultavaa, että molemmat passarit ruokkivat entistä enemmän ykköstykkejään. Eskolla on käyttää keskipelissä ehkä Mestaruusliigan kovinta keskipelaajakaksikkoa Eduard Venskiä ja Matt Pollockia. Varsinkin 208 senttinen Pollock on ollut vaarallinen keskeltä. Jenkki on torjunut kolmessa kohtaamisessa 11 kertaa Hurrikaanin hyökkäyksen, saman verran kuin 37-vuotias Venski. Kakon on keksittävä lääkkeet tämän kaksikon kiertämiseksi. Aivan samanlaiseen aivojumppaan joutuu Ugis Krastins miettiessä, miten Matti Oivanen pysäytetään syöttöruudussa. Hurrikaanin tappiopelissä Oivanen syötti käsittämättömät kahdeksan ässää, joista seitsemän kohdistettiin Elvis Krastinsille. Se, miten isä Krastins onnistuu suojelemaan poikaansa Oivasen syöttövuorossa, saattaa olla ottelun voiton kannalta iso kysymys. On selvää, että Oivanen ainakin Loimaalla tulee testaamaan nuoren Krastinsin hihan kestävyyttä.

Ottelusarja on osoittanut, että vastakkain on kaksi hienoa organisaatiota, jotka ovat onnistuneet luomaan hyvät puitteet kovalla, mutta rehdille ottelusarjalle. Pelit on tähän mennessä ratkaistu pelaamalla, eikä suunsoittoa tai toisen joukkueen provosointia ole ollut havaittavissa. Tämä johtuu pitkälti siitä, että näiden joukkueiden kesken vallitsee kunnioitus toista seuraa kohtaan. Molemmissa joukkueissa on kosolti maajoukkuekokemusta ja perspektiiviä. Tuskin pelityyli muuttuu jatkossakaan vaan parempi lentopalloa pelaava joukkue voittaa. On ollut myös hienoa huomata, miten faniryhmät jaksavat matkustaa joukkueen perässä vieraspeleihin. Torstaina on jälleen kerran luvassa parasta kotimaista lentopalloviihdettä täydelle areenalle.

-Hurrikaani tiedotus-