Loimaalla kohtaavat herkullisessa sunnuntai- illan lentopalloviihteessä kotijoukkue Hurrikaani- Loimaa ja vierasjoukkue Kokkolan Tiikerit. Molemmat joukkueet taistelevat tasapistein kotiedusta kolmen viikon päästä alkaviin pudotuspeleihin. Tällä hetkellä nelikko Karelian Hurmos, Savo Volley, Tiikerit ja Hurrikaani ovat kaikki kahden pisteen sisällä, joten sunnuntaisella ottelulla on lopullisten sijoitusten suhteen iso merkitys.

Kotijoukkue hyökkää parketille aivan varmasti nälkäisenä, alla kaks vierastappiota Akaalle ja Savo Volleylle. Varsinkin Akaa- ottelu osoitti, että loimaalaisilla on vielä matkaa haastaa sarjan suurimpia suosikkeja, mutta keskiviikkoinen Savon vierailu jätti puolestaan jossiteltavaa. Siinä pelissä Hurrikaani oli periaatteessa kuskin paikalla kaksi ensimmäistä erää, mutta tauolle siirryttiin kuitenkin 1-1 tilanteesta.

Tällä hetkellä Jani Niskakankaan joukkueen puolustus- ja syöttöpelaaminen on hyvällä tasolla, mikä takaa joukkueelle hyvät lähtökohdat pudotuspeleihin. Vastaavasti hyökkäyspelaaminen on alkanut ailahtelemaan, ja paikoitellen joukkue tekee liikaa suoria hyökkäysvirheitä. Osa virheistä on totta kai inhimillisiä, mutta liiankin paljon joukkueen peli menee roiskimiseksi, mikä ruokkii lisää hyökkäyspään virheitä. Runkosarjan loppuun mennessä, Niskakankaan on saatavat tämäkin osa- alue varmemmaksi. Päävalmentajan tuskaa helpottaa, kun alkukaudesta hakkurin tontilla lähes 27 pisteen ottelukohtaisella pistekeskiarvolla riehunut Kristers Dardzans alkaa kuntoutumaan. Vielä latvialainen ei ole alkukauden tasolla, mutta jokainen harjoitus ja peli vie miestä kohden optimaalista tasoa.

Mikko Keskisipilän joukkueet ovat vuodesta toiseen olleet vastustajille ilkeä vastustaja. Keskisipilä on ottanut tälläkin kaudella joukkueestaan kaiken irti, ja jopa enemmän. Omaleimainen pelityyli ei silmiä hivele, mutta tulos ja tehokkuus voidaan tarkistaa sarjataulukosta. Vaikka Kokkolassa ollaan edelleen kärsitty mestaruusvuosien matalalennosta, Keskisipilä on joka kesä saanut jalkeille kilpailukykyisen, mutta nimettömän joukkueen. Tiikerien peli perustuu valtavaan taisteluun ja moraaliin. Jokainen piste ja jokainen tilanne pelataan loppuun saakka. Missään vaiheessa periksiantaminen ei ole vaihtoehto tai ratkaisu. Ja tässä piilee myös sunnuntaisen taistelun isoin haaste kotijoukkueelle. Hurrikaanin on kyettävä noudattamaan omaa pelitapaa, oli se johdossa Tiikereitä vastaan pisteellä tai viidellä. Selkä ei saa suoristua missään vaiheessa, sillä silloin Tiikerit iskee ja lujaa.

Joukkueiden kohtaamisessa Santeri Välimaan on saatava kaksikko Dardzans- Aleksi Muukkonen alusta saakka peliin sisälle. Tämä kaksikko voi kahdestaan voittaa eriä Hurrikaanille, mutta paljon riippuu Välimaan pelirytmistä. Mitä ilmeisimmin Niskakangas marssittaa verkolle Mikko Suomalaisen ja Miika Haapaniemen, mikä tuo Tiikereille ison haasteen hyökkäyspelin suhteen. Daniel Thiessen ja Antti Leppälä ovat kokkolalaisten ykköskorin pelaajat, mutta taustalta Teemu Lahti on pelaamassa uransa parasta kautta. Lahti tuo johtajuutta ja jämäkkyyttä, sekä ohjaa koko joukkueen puolustuspelaamista.

Jos joukkueiden aikaisemmat pelit ovat olleet lämmintunnelmaisia, sunnuntaisesta taistelusta voi odottaa samanlaista. Tunnetaso on varmasti korkealla Loimaan Liikuntahallissa, mikä tietää myös tuomareille paineensietokyvyn testiä. Luultavasti ottelu ei kolmessa erässä ratkea, vaan voittajaa saatetaan hakea aina viidennestä erästä saakka.