Viikko sitten Raisiossa Loimu oli paikallisvastustajien ensimmäisessä kohtaamisessa niukasti 3-2 parempi. Tällöin Loimun voiton tae oli hyvä puolustus- ja jatkopallopelaaminen. Myös kapteeni Ossi Rumpusen panos (21pistettä) oli viidennen erän ratkaisuhetkillä merkittävä. Nyt Loimaalla on odotettavissa, että tiistaina kärsityn CEV-cupin kotiottelun tappion myötä parketille asettuu ärsytetty ja aggressiivinen Hurrikaani.

Nicola Giolito on peluuttanut järjestelmällisesti koko joukkuetta, eikä lauantain ottelun avausseitsikkoa voi arvuutella. Euro-pelissä onnistui vaihdosta kentälle tullut kaksikko Mauri Kurppa-Ryan Jay Owens. Samat miehet olivat joukkueensa pääosassa myös viikon takaisessa Kerttulan vierailussa. Erityisesti Kurppa on nauttinut uuden valmennusduon harjoituksista ja saanut lunastettua Gioliton ja Lauri Rantasen luottamuksen. Tällä hetkellä passariasetelmassa parin viime kauden aikana Valepassa vaihtonurkassa viihtynyt Jankon kasvatti on ukrainalaista Dima Dolgopolovia pari pykälää edelle. Tilanne on haastava, koska Dolgopolovin ollessa penkillä, joutuu myös hakkuri Mohamed Alhachdadi katselemaan joukkueensa pelaamista puolapuilta.

Loimu on tullut Mestaruusliigakauteen uudistuneella valmennuksella. Päävalmentajaksi saapui Ismo Tuominen ja kaveriksi ”Iska” sai Janne Harjun. Kaksikko on onnistunut alkukaudesta tulosten valossa hyvin. Loimu on kerännyt Hurrikaanin kanssa saman verran pisteitä yhtä monessa ottelussa: Kuuden ottelun jälkeen pisteitä on 13. Loimun pelin sielu on kapteeni Rumpunen. 26-vuotias Rumpunen on saanut iän myötä järkeä lisää hyökkäyspelaamiseen ja nyt mies tekee huomattavasti vähemmän virheitä. Iso palanen oli myös Tuukka Anttilan palaaminen Mestaruusliigaan yhden välivuoden jälkeen. Edelliskaudella Anttila edusti Hurrikaania ja nyt Tuominen sai houkuteltua yli 600 liigapelin konkarin Kerttulaan. Edelleen Anttila pysyy nuorempien mukana ja tuo kokemuksellaan tarvittavaa rauhallisuutta oranssimustille.

Jos paikallisottelussa intoudutaan puhtaaseen lyöntikilpailuun, voittaa Hurrikaani ottelun. Sen hyökkäysarsenaali on liigan kovin, mutta puolustuspelaaminen ei ole vielä Gioliton haluamalla tasolla. Samoin jatkopallopelaaminen vaatii lisää otteluja, jotta rajusti uudistunut viime kauden hopeamitalisti saa pelaajien ajatukset samalla pelikirjan sivulle. Kotijoukkueen tehokkain on ollut Australian maajoukkuemies Luke Smith (204cm,25v). Smith osoitti viikon takaisessa pelissä, että rautainen fysiikka antaa mahdollisuuksia lyödä torjunnan yli. Tämän myönsi ensimmäisessä kohtaamisessa myös Tuominen.

Luke Smith on pelannut väkevästi viime peleissä

Luke Smith on pelannut väkevästi viime peleissä

Lisää jännitettä otteluun tuo Loimun toisena passarina pelaava, Loimaan Jankon kasvatti Kasper Vuorinen. ”Kappe” on loimaalaisen lentopallokoulun timantti, joka viime kauden vietti Iranissa. Hurrikaanissa puolestaan pelaa kapteenina yleispelaaja Eemeli Kouki ja keskipelaajana Tuomas Koppanen, jotka molemmat ovat saaneet peruskoulutuksen lentopalloon Loimussa.

Näiden joukkueiden kohdatessa on totuttu siihen, että tunnetaso nousee korkealle ja tuomaristo saattaa joutua rauhoittelemaan molempia joukkueita. Hurrikaani lähtee otteluun ennakkosuosikkina, mutta eri asia on, miten se on onnistunut käsittelemään pettymykseen päättyneen CEV-cup-taipaleen. Loimu pääsee täysin rennosti haastamaan, koska se puolestaan eteni Challenge cupissa seuraavalle kierrokselle keskiviikon omassa euro-ottelussaan. Ottelu Loimaan Liikuntahallissa alkaa poikkeuksellisesti jo kello 13.00

-Hurrikaani tiedotus-