Suomen cupin puolivälierien toinen näytös näytellään keskiviikkona Loimaalla. Hurrikaani kävi Kerttulassa ryöstöretkellä ja haki jopa hieman yllättäen arvokkaan vierasvoiton Loimusta. Loimu on pelannut kuluneen Mestaruusliigakauden erinomaisesti- ottaen huomioon viime kausien hiukan vaatimattomamman menestyksen. Belgialainen Christophe Achten on näyttänyt osaamisensa penkin päässä ja saanut Loimuun aivan uudenlaista hehkua. Esimerkiksi Verneri Vetriö, Trent O’Dea ja Tuomas Koppanen ovat malliesimerkkejä siitä, mitä belgialainen on saanut syksyn aikana aikaiseksi. Vetriö varsinkin on pelannut yleispelaajana uransa parasta lentopalloa. Ahvenanmaalaistaustainen laituri on saldonnut liigassa 12 ottelussa 91 pistettä. Tilastojen lisäksi Vetriön olemus on muuttunut ujosta pojasta rohkeaksi ratkaisijaksi, joka haluaa ottaa vastuuta. Tästä(kin) iso kiitos menee juuri Achtenin suuntaan. Australialaiskeskipelaaja O’Dea on toisella Suomen visiitillään ollut erinomainen hankinta raisiolaisilta. 31 torjuntaa on Loimun toiseksi paras saavutus ja sunnuntaisessa ensimmäisessä cup- kohtaamisessa aussi teki tuhoja myös hyökkäyspelissä. Kuten mies itsekin myönsi, sunnuntainen peli oli miehen paras tähän mennessä (17pist.+16). Yhteispeli jenkkipassari Scott Fiferin kanssa on ollut hedelmällistä. Cupin avausosassa Hurrikaani ei saanut miestä millään kuriin. Fiferin 16 passista O’Dea pommitti peräti 14 pistettä!

Timberwise Koppanen on sitten oma lukunsa. Koppanen on loimaalaisille tuttu kolmelta Hurrikaani-kaudelta. Nyt mies on ollut verkolla jämäkkä kuin cheddarjuusto kerrosaterian välissä. Käsittämättömät 51 torjuntapistettä 12 Mestaruusliigaottelussa ovat lukemia, jotka saattavat herättää myös maajoukkuekäskijä Tuomas Sammelvuon mielenkiinnon kauden jälkeen. O’Dean tavoin Koppanen oli sunnuntaina ilmiliekeissä. Kuusi torjuntaa on työnäyte, joka on varmasti huomioitu loimaalaisleirissä.

  • Loimu on vahva torjunta-puolustus-joukkue. Hakkuri Gino Naarden on tehokas ja Vetriö on kehittynyt sekä vastaanotto- että hyökkäyspelissä paljon, Lauri Rantanen pohtii tulevaa vastustajaa. Rantasen mielestä Koppanen ja O’Dea ovat yksi liigan kovimpia keskipelaajakaksikkoja ja sen lisäksi Loimu on hyvin tasapainoinen joukkue. – Paljon Loimun nykyinen vire on Achtenin hyvyyttä, kehuu Rantanen kollegaa.

 

Kaikkiaan keskiviikon ottelusta voidaan odottaa sitä vanhaa kunnon paikallisvääntöä. Nyt vain yksittäisen pelin voitolla tai tappiolla on isot seuraukset. Jos Hurrikaani voittaa, se etenee final four- lopputurnaukseen Turkuun uuteen palloiluhalliin. Jos Loimu voittaa 3-0 tai 3-1, etenee se finaalitapahtumaan. Jos vierasjoukkue voittaa 3-2, pelataan kultainen erä. Joten odotettavissa on keskiviikkoillan kiihkeät tanssit.

-HurrikaaniMedia-