Sunnuntaina Hurrikaani ja Valepa kohtaavat Mestaruusliigan kärkikamppailussa. Kun sarjakärki ja sarjakakkonen kohtaavat, panoksena on yleensä pelkästään sarjajohto. Tällä kertaa ottelu ei ole ”vain” sarjapeli vaan panokset ovat paljon kovemmat. Sillä, viikon päästä lauantaina samat joukkueet kohtaavat cup- finaalissa Kupittaalla. Nyt haetaan niitä ennakkoasetelmia ja henkistä yliotetta, jolla toinen joukkueista pääsee hiukan helpommin starttaamaan cup- finaaliin.

Näiden joukkueiden kohtaamisessa on viimeisten vuosien aikana totuttu näkemään liuta maajoukkuemiehiä. Eikä tämä kausi tuo siihen poikkeusta. Vaikka molemmilla joukkueilla on loukkaantumisia, se ei vaikuta kummankaan joukkueen pelaamiseen juuri yhtään. Niin laadukas ja laaja vaihtopenkki on molemmilla joukkueilla.
Kun kaudesta on pelattu kaksi kolmasosaa, molempien joukkueiden peli on parantunut. Hurrikaani ei ole tämän vuoden puolella hävinnyt otteluakaan ja Valepallakin on alla neljän pelin voittoputki Mestaruusliigassa. Sen lisäksi se kiilasi tshekkiläisjoukkue Kladnon lumihankeen ja eteni CEV- cupissa puolivälierävaiheeseen, jossa se kohtaa venäläisjoukkue Kemerovon.

Sunnuntaiseen huippupeliin kotijoukkue saa lievän etulyönnin otteluohjelmasta, joka antaa sille mahdollisuuden keskittyä huolella otteluun. Valepa puolestaan pelaa kotonaan lauantaina vielä Kokkolan Tiikereitä vastaan, joten se sunnuntaina se pelaa viikon kolmannen pelin. Slovenialaisluotsi Radovan Gacic joutuu pohtimaan tosissaan peluutusta, miten kuormitus jaetaan tasaisesti ja joukkue olisi valmis viikon päättävään kamppailuun.

Jussi Heino on ensimmäisen Hurrikaanikauden aikana saanut muokattua joukkueen pelaamista. Vaikka Hurrikaanin peli ei ole välttämättä liigan näyttävintä, sen peli on tehokasta. Jatkopallopelaamisessa on variaatioita ja ratkaisuja haetaan maltilla. Vierasjoukkueen peli on paljon passari Mikko Eskon varassa. Euroopan paras passari pyörittää punakoneen peliä heikommankin vastaanoton jälkeen. Tämä retro-rannekellojen rakastaja on Valepan tärkein pelaaja.

Ennen kello 17.00 alkavaa ottelua Liikuntahallissa pelataan kakkossarjan taistelu Loimaan Jankko vs. Pälkäneen Luja-Lukko. Tämä kakkossarjan jatkosarjan peli alkaa kello 13.00

-Hurrikaanimedia-