Loimaan Liikuntahallin parketille astelee sunnuntaina kaksi kotimaista lentopallon huippuseuraa. Kotijoukkue Hurrikaani isännöi vieraita Savosta. Hurrikaani on aloittanut runkosarjan vahvasti, se on kolmesta pelistä kerännyt maksimipistemäärän, eikä hävittyjä eriäkään ole kuin kaksi. Viimeksi perjantaina se paketoi Team Lakkapään tyylillä, joka osoittaa Jussi Heinon joukkueen olevan menossa pelillisesti oikeaan suuntaan. Loimaalaisten kokoonpano kestää muutamien pelaajien poissaolot, koska tällä kaudella vaihtopenkiltä löytyy ratkaisuvoimaa. Erityisesti nuoret liigadebytantit ovat osoittaneet, että vastuuta voi heille antaa. Meritoituneen ykköspassari Inoslav Krnicin ”kainalossa” kehittyy seuraavan sukupolven passarilupaus Santeri Välimaa. Isoveli Anton on jo ottanut ykköspassarin roolin Kokkolan Tiikereissä, nyt Heino jalostaa seuraavaa Välimaata liigakentille. Alku on ollut lupaava.

Kun Sakari Mäkinen ja Antti Ropponen ovat olleet joukkueen ykkösviulunsoittajat, on heidän taustallaan Henrik Porkka päässyt kuin varkain tehoilemaan. Porkka vietti kesän maajoukkueen matkassa, pääosin vaihtopenkillä, mutta se ei ole miehen otteissa kuitenkaan näkynyt. Päinvastoin. Yhteispelin Krnicin kanssa on ollut uomissaan alusta saakka.

Jukka Tuovisen valmentama Savo Volley saapuu Loimaalle lauantaisen Akaa- pelin jälkeen. Se kohtaa lauantaina Urpo Sivulalla vahvistuneen akaalaisryhmän, joten luultavasti Tuovinen kierrättää viikonlopun tuplapeleissä joukkuettaan. Savon riveistä löytyy kuusikollinen huippupelaajia ja kotimaan tähtiloistoa. Kaikki tuntevat herrat Lelu Ojansivun ja Antti Siltalan, mutta näiden takana kypsyy seuraavaa huippupelaajistoa. Vielä viime kaudella Savolla oli Petteri Penttisen kaltainen kokenut passari Fedor Ivanovin tukena, mutta tälle kaudelle seura teki selvän strategian nostaa Ivanov selväksi ykköspassariksi. 18-vuotias Ivanov sai tulikasteensa maajoukkuepeleihin EM- kisoissa ja osoitti, että Tuovinen voi luottaa verrattain nuoreen passariinsa. Sen lisäksi Jere Heiskanen on ottamassa vastaanottavan yleispelaajan roolin joukkueessa.

Kun Aleksi Kaatrasalo vaihtoi Savon Akaaseen, joutui Tuovinen hankkimaan uuden keskipelaajan. Sellainen löytyi lopulta Brasiliasta. 205-senttinen Rodrigo Leitzke on kahden ensimmäisen ottelun perusteella onnistunut pelaajahankinta. Leitzke on saldonnut 22 pistettä, viisi ässää ja kuusi torjuntaa ennen lauantain Akaa peliä.

Joukkueet kohtaavat Loimaalla seitsemännen kerran. Kuusi kertaa Hurrikaani on voittanut ottelun, viimeksi viime keväänä pronssipeleissä. Silmiinpistävä tilastofakta on se, että vain kahdesti Savo on onnistunut voittamaan ensimmäisen erän Hurrikaanilta. Ja nämä molemmat erä se on voittanut vasta jatkopalloilla.

-HurrikaaniMedia-