Sunnuntaina on Loimaan Liikuntahallissa tarjolla taivas tai helvetti. Hurrikaani ja Sampo kohtaavat puolivälierien viidennessä ja viimeisessä ottelussa. Odotettavissa on täysi tupa ja kiihkeä tunnelma. Päävalmentajat Ville Kakko ja Jukka Tuovinen ovat torstain ottelun jälkeen miettineet vielä uusia ja yllättäviä taktisia kuvioita, joilla voidaan vastustaja verkon toisella puolella yllättää. Luultavasti, nyt ei kuitenkaan taktisilla nyansseilla ole niin suurta merkitystä. Kaikki valttikortit on jo ainakin kertaalleen lyöty pöytään. Nyt voittaa se, kumman pää kestää. Ottelusarja on ollut ainoa puolivälierien sarjoista, joissa on todella ollut draamaa ja jännitystä alusta loppuun saakka. Sinällään vahinko, että sunnuntaina toisen kausi päättyy pettymykseen ja toisen jatkuu jo keskiviikkona Sastamalassa.

Sinällään ei ollut yllätys, että tämä sarja on ollut se kaikkein mielenkiintoisin ja tasaisin. Onhan tässä vastakkain runkosarjan neljäs ja viides. Pitkä runkosarja ei valehtele joukkueiden voimasuhteista, koska kauden aikana tulevat esille joukkueiden vahvuudet ja heikkoudet. Väistämättä.

Hurrikaani ja Sampo ovat pelanneet omilla vahvuuksillaan myös puolivälierissä. Ja ovat onnistuneet siinä äärettömän hyvin. Hurrikaani esitti jo runkosarjassa kovaa ja tiivistä torjuntapeliä ja vahvaa aloitussyöttöä. Se on jatkanut sitä samaa pudotuspeleissä. Neljässä Sampo-kohtaamisessa Hurrikaani on syöttänyt peräti 26ässäsyöttöä ja saalistanut 74torjuntapistettä. Eli pelkästään torjuntoja on tullut kolmen erän verran! Näistä Matti Oivanen on syöttänyt 10ässää ja kirjannut 24torjuntaa. Sampo puolestaan on elänyt otteluissa Timo Leikas-Enderwin Herrera- kaksikon ansiosta. Leikas on saldonnut 90pistettä ja Herrera 86pistettä. Näiden herrojen pelaamiseen on Hurrikaanin löydettävä lääkkeet myös sunnuntaina. Kaksikosta Leikas on selvästi virheherkempi ja jatkopallot Jared Krause pelaakin pitkälti elosalama Herreran kautta.

Neljässä pelissä on erävoitot Hurrikaanille niukasti 10-8 ja eräpisteet 423-407. Peräti kuudessa erässä on jouduttu jatkopalloille. Viidenteen erään on jouduttu kahdesti. Näidenkin tilastojen valossa sunnuntaina tullaan näkemään tiukkaa vääntöä ja taistelua jokaisesta pisteestä. Kulunut fraasin siitä, että ottelut ratkeavat pieniin asioihin saattaa olla hyvinkin totta. Samoin, totta on se, että näissä tilanteissa kotiyleisön tuki ja kannustus on mielettömän tärkeää. On hyvä muistaa, että pudotuspelit ovat palloilulajien suola. Siinä erotellaan poikaset miehistä. Pudotuspeleihin haluavat kaikki, mutta vain harvat pääsevät niitä pelaamaan. Vaikka viime vuosina Loimaalla on pudotuspeleihin totuttu, kannattaa muistaa, että nämä eivät ole itsestäänselvyyksiä. Jokaisen pudotuspelikevään eteen on joukkue joutunut tekemään paljon töitä. Sunnuntaina on joukkueen ja kotiyleisön tehtävä kahta kauheammin töitä, jotta jatkopaikka heltiää. Joukkue on varmasti sunnuntaiseen valmiina, nyt yleisön pitää vain muistaa pitää kannustusta ja ääntä. Yhdessä joukkue ja fanit, päätyyn saakka!

-HurrikaaniMedia-