Atro Berg, Sodankylä ja keskipelaaja. Siinä lyhyesti, erittäin lyhyesti, referoituna Hurrikaani- Loimaan uusi keskipelaaja, joka on nyt viettänyt elämänsä ensimmäisen kesän Loimaalla. Uran ensimmäiset kolme kautta vierähti Team Lakkapäässä Rovaniemellä, mutta nyt maisema on muuttunut saviseutuun ja Loimaaseen. Ja miehen mukaan koti- ikävää ei ole ollut havaittavissa. Bergin kotiutumista saviseudulle on helpottanut huomattavasti avopuoliso Saana Lindgren, joka Bergin tavoin muutti Rovaniemeltä lentopallon perässä etelään- Saloon. – Kyllä olen kotiutunut mukavasti Loimaalle. Pieni paikkakunta ei ole tuottanut minulle vaikeuksia, sillä oma kotikuntani (Sodankylä) on myös melko pieni kunta, Berg tunnustaa. Koukuttavaa lapin murretta haastava 21- vuotias keskipelaaja on nyt saanut urallaan ensimmäisen kerran keskittyä kesällä pelkästään lentopalloon. – On kyllä treenattu paljon ja homma on totaalisesti erilaisempaa kuin Rovaniemellä Team Lakkapään kanssa. – Siellä annettiin kyllä punttiohjelma, mutta hyvin vähän päästiin joukkueen kanssa yhdessä harjoittelemaan lajia, mies lataa. – Täällä on koko ajan 2-3 valmentajaa mukana harjoituksissa, ja sitä kautta homma on paljon tehokkaampaa. Pohjoisen kasvatti antaa isot kiitokset jo tässä vaiheessa Jussi Heinon, Inoslav Krnicin ja Jani Niskakankaan muodostamalle valmennustriolle. – Ollaan löydetty omasta pelaamisesta selviä heikkouksia, joita on nyt yritetty parantaa.

Kun puhe kääntyy pois lentopallosta, paljastuu miehen kesäaktiviteeteista muutamia jänniä yksityiskohtia. Nimittäin, paljastuu kalastusreissu Kojonkulmalle, jossa kyläyhdistyksen veneestä on yritetty laihoin tuloksin narrata kaloja. Kun kysytään, missä päin Kojonkulmaa kalassa on oltu, alkaa paikannimiä vilistä kuin sääskiä Sodankylän kairassa: Niinijoki, Kojonjoki yms. Lopultakaan, tuttuun lappilaistyyliin, ei selvyyttä tule siitä, minkä joen varrella Berg ja hänen kalastuskonklaavinsa on koittanut kalastaa. Myös sen mies paljastaa, että Mellilänjärveltä ei tullut kalaa.

Koska ollaan Loimaalla, on uuden Hurrikaanipelaajan tutustumista paikkakunnan urheilukulttuuriin kuulunut myös pesäpallo. – Kyllä mä sitä pystyin jollain tavalla seuraamaan, mutta välillä piti kysyä neuvoa. -Saanasta ei kyllä ollut juurikaan apua, naurahtaa pohjoisen kasvatti.

Vaikka kesä on ollut täynnä festareita, niihin ei ole löytynyt aikaa. Jos aikataulu olisi antanut mahdollisuuden, Ruisrock olisi ollut miehen mukaan käymisen arvoinen festari. Ja Ghettomasa ja Lordi suosikkiesiintyjät. Jos musiikkimaku on hiukan sodankyläläinen, samaa voi sanoa jäätelömausta. – Jos kaksi jäätelöpalloa saisin valita, ne olisivat sitruuna- lakritsi ja geisha.

Vaikka nyt eletään vasta elokuun alkua, ja kauden alkuun on aikaa parisen kuukautta, mies odottaa jo innolla uutta kautta. – Kyllä tässä intoa on paljon. – Tulee itsellenikin monella tapaa erilainen kausi. Pääsen kokemaan, minkälaista on pelata Hurrikaanissa ja Loimaalla, mies lisää.

Tätä haastattelua tehtiin samalla, kun pariskunta ajeli Luostolle maastopyöräilemään. Alkavan viikon aikana molemmat lentopalloammattilaiset palaavat etelään, Saana Saloon ja Atro Loimaalle. Sen jälkeen koittaa lentopalloilijan arki: treeniä, lepoa ja palautumista. Ja sitten sama uudestaan ja uudestaan. Päivästä toiseen. Kun Bergin kanssa on viettänyt muutaman hetken, on tullut välittömästi kuva nuoresta miehestä, jolla jalat on tukevasti maassa ja halu kehittyä lentopalloilijana kova. Ja se tietää loimaalaisfaneille hyvää.

 

-HurrikaaniMedia-