Hurrikaani- Loimaa täydensi yleispelaajaosastoaan slovakialaisella Adrián Petrufilla. Petruf on 199- senttinen ja 19- vuotias laituri, joka etsi itselleen seuraa Slovakian ulkopuolelta. – Pelasin Trencinissä, mutta joukkue oli nuori ja pelaajat olivat opiskelijoita. Halusin hyvään joukkueeseen ja liigaan. Minulle Suomena suositteli maanmies Jakub Kovac (Savo Volley), valotti nuori mies syitä siirtymiselleen. Petruf tulee todellisesta urheiluperheestä, jonka menestynein perheenjäsen on toistaiseksi äiti, joka edusti Slovakian maajoukkuetta koripallossa Sydneyn olympialaisissa vuonna 2000. – Isä on pelannut lentopalloa ja 14- vuotias pikkuveljeni pelaa lentopalloa myös.

Erittäin iloisen oloinen Petruf on ehtinyt harrastamaan hurjan määrän eri lajeja: hiihto, jalkapallo, koripallo, jääkiekko, yleisurheilu ja pianon soitto ovat kuuluneet aikaisemmin slovakialaisen lajikirjoon. – Juttelin agenttini kanssa siirrosta Loimaalle, kun tuli tieto, että Luka Marttila siirtyi Italiaan. Tunsin Lukan alle 20- vuotiaiden EM- kisoista, joissa minäkin olin pelaamassa. Samoin Haapaniemi (Miika) ja toinen Marttila (Nooa) olivat samoissa kisoissa.

Vaikka nyt alkanut kausi on 19- vuotiaalle lupaukselle ensimmäinen kotimaan ulkopuolella, hän uskoo sopeutuvansa Loimaalle ja joukkueeseen erinomaisesti. – Täällä lentopallo on kovassa arvossa ja Hurrikaanissa on paljon saman ikäisiä pelaajia. Haluan kehittyä ja voittaa joukkueen kanssa jokaisen ottelun, Petruf hymyilee.

Kun miestä katselee ja kuuntelee, vakuuttuu, että Hurrikaani on saanut joukkueeseensa iloisen ja velmun vahvistuksen. Seuraavat viikot osoittavat, kuinka kovan pelimiehen Jussi Heino on saanut joukkueeseensa. – Katsotaan rauhassa, kun saadaan mies vielä treeneihin. Pari- kolme videota olen miehestä nähnyt, mutta nyt päästään tarkemmin tekemään töitä yhdessä, Heino pohtii.

Petrufin saapuminen Loimaalle on ajoituksellisesti napakymppi. Tällä hetkellä joukkueessa on Luka Marttilan verran tyhjää, ja myös Aleksi Muukkosen loukkaantuminen harvensi laituriosastoa entisestään. Nyt tulokkaalla on vielä viikon verran aikaa oppia ja opetella uuden joukkueen pelitapaa, kun Hurrikaanin seuraava peli on vasta ensi viikon lauantaina Akaassa. Sopimus Hurrikaanin kanssa on kaksi vuotinen.

 

-HurrikaaniMedia