Hurrikaani-VaLePa 2-3 (24-26, 23-25, 25-23, 25-21, 19-21)

 

Hurrikaanin ja VaLePan ottelu oli melkoisen sekava näytelmä, jossa kumpikaan osapuoli ei pieniä välähdyksiä lukuun ottamatta pystynyt esittämään kärkikamppailun arvoisia otteita.  VaLePa lepuutti avainmiehiään. Olli Kunnari, Elviss Krastins ja Antti Esko lähtivät alkulämmön jälkeen jumppanurkkaan. Kentälle juoksivat Eelis Karinen, Sakari Mäkinen ja Mauri Kurppa. Ilmeisesti Hurrikaani oli edellisinä päivinä jo arvaillut Krastinsin aikeet. Nyt kävi kuitenkin niin, että voittosauman tarjoaminen Hurrikaanille kipsasi kotijoukkueen täydellisesti.

Ensimmäisessä erässä näytti vielä siltä, että Hurrikaani saisi niskalenkin nuorista vastustajista. Eelis Karinen oli vaikeuksissa vastaanottonsa kanssa, ja Sakari Mäkiselläkin tuntui olevan näyttöpaineita ainakin syöttöruudussa. Aivars Petrusevics näytti vihdoinkin tällä kaudella onnistuvan VaLePaa vastaan, kun hän johdatti kotijoukkueen torjunnallaan 22-20-johtoon avauserässä. VaLePa nousi kuitenkin tehokkaan hakkurinsa Sjoerd Hoogendoornin (27/+14) johdolla 24-26-erävoittoon.

Sjoerd Hoogendoornin tyylinäyte

Sjoerd Hoogendoornin tyylinäyte

Tämä otti lujille Hurrikaani-leirissä, ja mailaa alettiin puristaa entistä kovemmin. Syöttöpaikalla ei uskallettu ottaa riskiä. VaLePan vastaanotto sai aikaa koota rivejään, ja passari Kurppa pääsi rakentamaan hyviä paikkoja hyökkääjilleen. Hurrikaani pääsi erän alun vaikeuksien jälkeen näköetäisyydelle vastustajastaan, mutta erän lopussa passari Petteri Penttisen passit alkoivat karata lyöjän kannalta hankaliin paikkoihin.

Pitkän tauon jälkeen Hoogendoornin tehot hieman tippuivat. Hurrikaanista parhaana palkittu Aleksi Kaatrasalo (16/+13) nosti kotijoukkueen mukaan peliin. Kolmannen erän ratkaisupallot pelattiin juuri ennen teknistä aikalisää. Petrusevics ja Cedic onnistuivat pitkien pallorallien päätteeksi hankkimaan kolme pistettä peräperää ja näyttivät suunnan erän lopulle. VaLePa nousi vielä ohi,  mutta kertaa Eduard Venskille sattui musta hetki erän ratkaisupalloissa.

Neljäs erä tiukka ja tasainen. Vasta 21-21-tilanteessa Hurrikaani pystyi ottamaan riittävän nykäyksen ja hoiteli erän lopun kotiin Petrusevicsin tilalle vaihdetun Jani  Niskakankaan pahoilla syötöillä. Libero Korhonen joutui taipumaan kahdesti peräkkäin Nisukan ässäsyöttöjen edessä.

884 katsojan riemuksi Hurrikaani näytti ottavan sarjajohtajan päänahan, kun se pääsi jo 10-3-johtoon. Jälleen kuitenkin kävi se, jota kukaan ei uskonut mahdolliseksi. VaLePa lähti kiriin ja Hurrikaani jähmettyi. Pallojen päättäminen tuotti suurta tuskaa. VaLePa luki Hurrikaanin hyökkäyssuunnat ja loimaalaiset iskivät palloa kolmen miehen torjuntaan. Sekava ottelu sai arvoisensa päätöksen, kun VaLePa sai viimeisen pisteensä armottoman sekasorron vallattua Hurrikaanin kenttäpuoliskon ja pallon pudotessa epämääräisen läpsäisyn jälkeen omalle puolelle verkkoa..

Peli päättyi Valepan juhliin

Peli päättyi Valepan juhliin

– Henkisellä puolella edelleen painitaan, totesi Hurrikaani-valmentaja Ville Kakko ottelun jälkeen. – Olen tyytyväinen Sergey Egorovin otteisiin tänään, mutta muu joukkue vuoti tänään liikaa, jotta olisimme voineet ottaa voiton.

 

-Hurrikaani tiedotus-