Savo Volley – Hurrikaani- Loimaa 3-0 (25-21,25-20,25-22)

 

ottelusarja 1-0 Savo Volleylle

Savo Volley nappasi välieräavauksesta puhtaan kotivoiton. Tuloksellisesti välieräavaus ei varmastikaan ollut Jussi Heinon ja joukkueen mieleen, mutta vastaantulija Hurrikaani ei silti ollut. Ennakkoasetelmissa tiedettiin, että savolaiset pelaavat fyysistä lentopalloa, joka näkyy hyökkäys- ja syöttöpelissä. Näillä osa- alueilla joukkue olikin vahvoilla, mutta Hurrikaani onnistui jokaisessa erässä pitämään ennakkosuosikin tiukoilla. – Johdettiin jokaista erää, ja kolmannessakin oltiin johdossa vielä 20 pisteessä. – Sen jälkeen tehtiin huonoja ratkaisuja ja sitä kautta omia virheitä, mitkä kostautuivat. – Meillä on vastassa nyt laatujoukkue, joten meidän pitää pystyä pelaamaan laadukkaasti koko ajan. – Nyt ote herpaantui aina erien lopuilla, Jussi Heino manasi.

Savo Volley voitti syöttö- ja torjuntatilaston selvästi. Tänään Hurrikaani ei saanut yhtään ässää aikaiseksi, mikä kertoo osittain Savo Volleyn vahvasta vastaanottopelaamisesta. – Meillä oli ensimmäinen kosketus huolimaton, ja sen jälkeen ei päästy rakentamaan peliä riittävän hyvin, Heino lisäsi. Osittain tästä syystä myös Antti Ropponen pysyi ensimmäistä kertaa näissä pudotuspeleissä vastustajan pihdeissä. Tänään Ropposelle merkittiin 12 pistettä. Hurrikaanin pisteykkönen oli Luka Marttila, jonka saalit oli 13 pistettä.

-Isossa salissa pelaaminen oli alussa meille uutta. – Se näkyi syöttöruudussa selvästi. – Huomenna ollaan toivottavasti silläkin osa- alueella terävämpi, Heino mietti. Heino myönsi, että välieräavaus sai aikaan joukkueessa jännitystä. Aivan kaikkea sovittua joukkue ei muistanut toteuttaa. – Sijoittuminen kentällä eri tilanteissa ei aina ollut kirkkaasti muistissa.

 

Timo Tolvasen ja Petteri Penttisen valmentamalle Savo Volleylle tuli ottelun aikana harmaita hiuksia, kun joukkueen yleispelaaja Michael Michelau loukkaantui verkkotilanteessa. Mies tippui pahan näköisesti oman jalan päälle. Amerikkalainen kannettiin kentältä pois, ja tilalle tuli Antti Siltala. Kun jo aiemmin ottelussa Lelu Ojansivu jouduttiin ottamaan sivuun olkapäävamman takia, on valmennuskaksikon mietittävä uudelleen, minkälaisella kokoonpanolla joukkue huomiseen otteluun lähtee.

Hurrikaanin- leirissä ajatus huomisesta oli jo kirkkaana päävalmentajan mielessä. – Nyt syödään ja nukutaan. – Hiukan videoita katsellaan ja tehdään tarkennuksia pelaamisen suhteen. – Aika levollisena olen huomista ajatellen. – Ei tarvitse kuin omaa pelaamista parantaa.

Tiistaina joukkueet kohtaavat Kuopiossa uudelleen, jonka jälkeen karavaani siirtyy perjantaiksi Loimaalle. Kolmella voitolla pääsee finaaliin. Jos perjantain jälkeen jatkoonmenijä ei ole vielä selvillä, jatketaan lauantaina Loimaalla.

 

-HurrikaaniMedia-