Tiistai- illan kamppailu Loimaalla Hurrikaanin ja Savo Volleyn välillä on kahden huippujoukkueen kohtaaminen. Kertaakaan aikaisemmin Savo Volley ei vielä Loimaalla ole käynyt, sillä seuran historiassa kirjoitetaan vasta ensimmäistä lukua. Viime kauden aikana Sampo Volley ja Leka Volley päättivät synnyttää uuden huippuseuran ja sen seurauksena syntyi uusi ja erittäin kilpailukykyinen Savo Volley. Ainakin debyyttikausi on näyttänyt, että seurajohto on tehnyt niin markkinoinnillisesti kuin kilpailullisesti oikeita päätöksiä. Seura on ottanut sosiaalisen median omakseen ja saanut medianäkyvyyttä kiitettävästi. Myös joukkueen kokoaminen on näyttänyt onnistuneen. Mammuttimaisella viiden vuoden sopimuksella joukkueeseen kiinnitettiin Lelu Ojansivu, jonka persoona on omiaan tämänkaltaisessa projektissa. Nykyään myös vaatebisneksessä vaikuttavan Ojansivun lisäksi seura houkutteli Antti Siltalan ja japanilaisen huippulibero Taichi Kawaguchin savolaissikermään. Samposta siirtyivät ex-Hurrikaanit Aleksi Kaatrasalo ja Petteri Penttinen, sekä Lelun tuuraajana Eetu Häyrinen. Kokenut yli 200 maaottelun Jukka Lehtonen ja Andrus Raadik tähdittävät myös tulokasjoukkuetta. Kun päävalmentajana toimii yksi tasavallan kovimpia valmentajia Jukka Tuovinen, voidaan Savossa odotella täysin realistisesti jopa Suomen Mestaruutta.

Yleensä uusioseura törmää joissain vaiheessa kautta pelillisiin tai pelin ulkopuolisiin ongelmiin, mutta toistaiseksi seura on osannut luovia ilman suurempia ongelmia. Sen pelillinen menestys, pois lukien tippuminen Suomen cupissa ykkössarjalaiselle Karelian Hurmokselle, on ollut erinomaista. Se on voittanut yhdeksästä edellisestä pelistä peräti seitsemän. Sarjassa se on toisena, viisi pistettä Valepan perässä.

Loimaalaiset aloittivat uuden vuoden lauantaina voittamalla vieraissa Vantaalla Ducksin. Voitto irtosi peruspelillä, eikä joukkue joutunut laittamaan ihan kaikkea peliin. Nyt vastus on ainakin paria astetta kovempi, joten ilman Eemeli Koukia otteluun lähtevä loimaalaisjoukkue saa venyä parhaimpaansa, jos se haluaa napata kotivoiton. Hurrikaanin kanssa loppukauden mittaisen sopimuksen tehnyt Aleksi Mutka odottaa kuumaa ja sähköistä ottelua. – Avausottelussa oli jo selvästi sähköä ilmassa. Kovalla latauksella pelattiin ja verkon läpi huudeltiin, joten innolla lähdetään kotipeliin.

Kauden ensimmäinen kohtaaminen Savossa päättyi isännille 3-2. Näillä peleillä on iso merkitys runkosarjan lopullisten sijoitusten kannalta. Kolmikko Valepa, Savo Volley ja Hurrikaani tullevat tappelemaan kärkisijoista runkosarjan loppuun saakka.

-HurrikaaniMedia-