Savo Volley – Hurrikaani- Loimaa 3-0 (25-19,25-23,25-18)

ottelusarja Savolle 2-0

Välieräsarja Savo Volleyn ja Hurrikaani- Loimaan välillä jatkui maanantain kaltaisena. Tulivoimainen kotijoukkue rökitti toistamiseen Hurrikaanin, ja ottelusarja on nyt kuopiolaisille 2-0. Tiistainakaan Hurrikaani ei onnistunut voittamaan erääkään hallitsevalta Suomen Mestarilta, joten perjantaina Hurrikaani on pakkovoiton edessä, jatkaakseen ottelusarjaan lauantaille.

Kun Michael Michelau ja Lelu Ojansivu olivat loukkaantumisten takia poissa seitsikosta, oli Timo Tolvanen määrännyt Mikko Räsäsen hakkuriksi ja Antti Siltalan Michelaun tilalle yleispelaajaksi. Pelaajavaihdot eivät vaikuttaneet millään tavalla savolaisten pelaamiseen, vaan joukkue jatkoi konemaisesti läpi ottelun.

Tänään kotijoukkue onnistui torjuntapelaamisessa jopa maanantaita paremmin, erityisesti Jakub Kovac (4 torjuntaa) oli ahneena verkolla. – En tiedä, muuttuiko meidän torjuntapelaaminen millään tavalla maanantaisesta, mutta hiukan sijoituttiin paremmin, Petteri Penttinen mietti. – Tänään onnistuttiin eiliseen verrattuna erien aluissa paremmin, päästiin heti alussa kuskin paikalle, Penttinen summasi.

Maanantaina Hurrikaani hallitsi erien alkuja, mutta tänään isännät olivat aluissa vahvoja. – Oltiin koko ajan altavastaajina. Savo Volley pääsi heti karkuun ja sen jälkeen meidän pelaaminen vaikeutui. – Kun noin rutinoitunut joukkue pääsee karkumatkalle, sen pelaaminen vapautuu, Tapio Toiviainen myönsi.

Tiistainakin Hurrikaanin syöttöpelaamiseen olisi toivonut vieläkin enemmän tehoja, vaikka se oli maanantaihin verrattuna tehokkaampaa. Kylmä tosiasia on, että Fedor Ivanovin päästessä passaamaan lähes optimivastaanotosta, tulee Hurrikaanille verkon toisella puolella kiire.

-Sehän se vanha virsi on, että pitäisi syöttää paremmin, naurahti Toiviainen.

Perjantaiksi karavaani siirtyy Loimaalle. Ja silloin Hurrikaani on selkä seinää vasten. Jotta joukkue pääsisi finaaliin, sen on voitettava savolaiset kolme kertaa putkeen. Tässä vaiheessa joukkueen ajatukset on vasta perjantain kotipelissä. – Odottava fiilis, koska päästään kotiyleisön eteen. – Koko joukkue tietää, että kotiyleisö seisoo takanamme. – Ja totta kai tutussa kotisalissa oma syöttöpelaaminenkin sujuu paremmin, kuten aikaisemminkin, kapteeni Toiviainen myönsi.

 

Savo Volley on osoittautunut ottelusarjassa juuri niin kovaksi vastustajaksi, kuin ennakkoon odotettiin. Savolaisjoukkue on täynnä yksilötaitoa, joka kauden aikana on jalostunut myös tiiviiksi joukkuepelaamiseksi. Tällä hetkellä Savo Volleyn tärkein pelaaja on yleispelaaja Andrus Raadik, joka pelaa ehkäpä uransa parasta lentopalloa. Sympaattinen virolaisvahvistus on ollut Tolvasen ja Penttisen joukkueen tasaisin suorittaja pudotuspeleissä.

 

-HurrikaaniMedia-