Savo Volley – Hurrikaani- Loimaa 3-2 (23-25,25-22,22-25,25-14,15-10)

Välieräsarjan toinen kohtaaminen Kuopiossa päättyi kotijoukkueen voittoon. Savo Volley oli ottelussa altavastaajana neljännen erän alkupuolelle saakka, jonka jälkeen se löysi uuden vaihteen silmään. Neljännen erän loppu ja viides erä oli savolaisilta tyly näytös, jonka kärsijänä oli Hurrikaani- Loimaa. Tämän kevään pudotuspeleistä loimaalaiset eivät ole onnistuneet voittamaan vielä ainoataan vieraspeliä.

Kahdessa ensimmäisessä erässä joukkueet tarjosivat yleisölle räiskyvää hyökkäyspelaamista. Savo oli pitkälti hakkurinsa Joonas Jokelan varassa. Vieraat onnistuivat pitämään pihdeissä Michael Michelaun lähes täydellisesti, joten ratkaisuvastuu nojasi maajoukkuehakkurin harteilla. Hurrikaanin startti vierasotteluun oli selvä jatkumo Loimaan ensimmäisestä kohtaamisesta. Vastaanottopelaaminen mahdollisti monipuolisen hyökkäämisen ja loimaalaisten peli oli vapautunutta ja rentoa, Greg Petty oli ykköstykki, mutta Eetu Häyrinen ja Daenan Gyimah säestivät tehokkaasti rinnalla. Pitkälle erätauolle olisi yhtä hyvin voitu marssia vieraiden 2-0 johdossa, mutta erän lopun syöttövirheet olivat liikaa. Kun Savo Volley pelasi erän lopun tarkemmin ja maltilla, lähdettiin tauolle tasatilanteessa. Kahden erän jälkeen pelin henki oli selvä: hakkuri Jokela vastaan Hurrikaani.

Kolmannessa erässä Hurrikaani otti heti johdon, kasvattaen sen parhaimmillaan viiteen (11-6) pisteeseen. Kun kotijoukkue nappasi pari torjuntapistettä, kuroi se eron 17-18 ja Olli Kuoksa otti aikalisän. Tilanteessa 22-20 loimaalaisille, Savo Volleyn päävalmentaja Timo Tolvanen nappasi aikalisän, mutta se ei tuottanut savolaisten kannalta toivottua tulosta, vaan erä lopulta Hurrikaanille.

Ottelun lopputuloksen kannalta neljännen erän alku oli ratkaiseva. Koomista se, että Hurrikaani johti heti kättelyssä 6-0. Tässä vaiheessa sillä ei ollut mitään hätää. Vastaanotto ja sen jälkeinen hyökkäyspelaaminen oli liki täydellistä. Aloitussyötöllä se ahdisti kotijoukkueen nurkkaan. Tuskin kukaan uskoi tässä vaiheessa, että ottelussa pelattaisiin kaikki viisi erää- ja lopulta isäntäjoukkue juhlisi voittoa. Näin kuitenkin kävi.

Kuuden pisteen eräjohto suli Savo Volleyn passarin Kevin Rodriguezin syöttövuorolla. Puerto ricolainen syötti peräti seitsemän kertaa putkeen vieden kotijoukkueen 7-6 johtoon. 0-6 tilanteesta savolaisjoukkue voitti erän lopun peräti 25-8!

Viidennen erän ratkaisu kylvettiin neljännen erän ihmenousussa. Viidennessä Jakub Kovacin johdolla kotijoukkue torjui kirjaimellisesti vieraat. Häyrisen päätöserän kolme ensimmäistä hyökkäystä kaikki jäivät Savo Volleyn torjuntaa. Isoimpana mörkönä verkolla torjui Kovac, joka napsi kaikkiaan seitsemän torjuntapistettä. Samalla kun Hurrikaani tuskaili kadotettujen hyökkäystehojen perään, nautti savolaisten Hurrikaanin tyrmäämisestä täysin rinnoin. Jokelan ollessa alussa ainoa vaaratekijä loimaalaisille, neljännen erän lopun ja viidennen erän ajan löytyi hyökkäystehoja muiltakin. Alvi Shurdhin tultua kolmannessa erässä Tapio Toiviaisen tilalle kentälle, monipuolisti se kotijoukkueen pelaamista.

Savo Volleyn tärkein yksittäinen pelaaja oli jälleen kerran Jokela (26pist. +16). Hurrikaanista Petty tehoili 22 pistettä.

Ottelusarja on nyt tasan 1-1. Kolmas kohtaaminen pelataan maanantaina Loimaalla. Voittaja saa välieräsarjan katkolle keskiviikoksi Siilinjärvelle.