Hurrikaani – Savo Volley 0-3 (14-25,21-25,19-25)

LEHDISTÖTILAISUUS: www.youtube.com/watch?v=2yOE3IRqA74

Sunnuntaina Loimaalla kohtasivat kaksi täysin eri tavalla kautensa avannutta joukkuetta. Kotijoukkue Hurrikaani- Loimaa lähti hakemaan avausvoittoa tämän kauden liigassa, ja savolaisvieraat taas jatkamaan voittoputkeaan. Ilta päättyi savolaisjoukkueen voitonjuhliin ja kolmanteen voittoon kolmannessa ottelussa. Eli, Timo Tolvasen valmentama joukkue ei vielä Loimaallakaan hävinnyt. Jussi Heinon suojatit puolestaan kokivat jo kolmannen tappion, ja avausvoiton metsästys jatkuu tulevana lauantaina Kokkolassa.

Savo Volley avasi ottelun sellaisella ryminällä, että Hurrikaani oli ensimmäisessä erässä täysin vastaantulija. Hurrikaanin puolustukseksi voidaan sanoa, että savolaisvieraat esittivät sellaista lentopalloa, mikä tuottaa sille jatkossakin voittoja. Se dominoi ottelun kaikilla osa- alueilla, mikä avauserässä johti rumiin lukemiin.

– Meillä oli tänään vahva laitapelaaminen. Kokeneet pelaajat tekivät fiksuja ratkaisuja, eikä meille tullut isoja virheitä, Tolvanen kiitteli pelaajiaan. Savo Volleyn kolmikko Lelu Ojansivu (17pist.)- Antti Siltala (12pist.)- Andrus Raadik (14pist.) johtivat joukkueen ilotulitusta. Sen lisäksi ensimmäistä kauttaan Mestaruusliigassa pelaava Miki Jauhiainen (8pist.4torjuntaa) oli verkolla vahva. – Pinnat tänään tyydyttää. Eilen Tutoa vastaan ei pelattu hyvin, ja tänään tiedettiin, että voitto vaatii pelin parantamista, Tolvanen kertasi. Tolvanen ravisteli hiukan joukkuettaan syöttövirheiden (13) määrästä, mutta oli muuten peliin tyytyväinen. – Torjunta- puolustuspelissä oltiin kaveria vahvempia, Tolvanen lisäsi.

Hurrikaani- Loimaa aloitti pelin vaatimattomasti, mutta ensimmäisen erän jälkeen joukkue paransi. Silti, joukkueen syöttöpelaaminen oli sen verran vaisua, että Savo Volley pääsi jatkuvasti hyökkäämään monipuolisesti. Hurrikaani yritti syöttöruudussa pehmentää Siltalaa (20vastaanottoa), mutta ”Silli” kesti kotijoukkueen paineen.

Savo Volley osoitti, minkälainen merkitys nyky- lentopallossa on aloitussyötöllä. Savolaiset olivat jatkuvasti vaarallisia hyppysyötön kanssa, ja kaksikko Lauri Vanhanen- Kalle Nohteri joutui melkoiseen pommitukseen. Kun vastaanotto ei noussut täydellisesti, joutui Santeri Välimaa juoksemaan pallon perässä pitkin kenttää. Se aiheutti hyökkäyspeliin sen, että kotijoukkue joutui hyökkäämään jatkuvasti laidoista, minne Savo Volley ehti rakentamaan aina vähintään kahden miehen torjunnan vastaan.

– Tulos ei tyydytä yhtään. Otettiin tänään rumasti pataan, Hurrikaanin parhaana palkittu Aleksi Muukkonen myönsi. Muukkonen myönsi suoraan, että syöttö- vastaanottopelaamisessa joukkue hävisi vieraille selvästi.

Heino vie alkavalla viikolla joukkueensa jälleen treenisalille. Kotijoukkueen päävalmentajan mukaan sunnuntainen ottelu antoi infoa muutamista asioista, joita pitää harjoitella jatkossa.

– Avauserään en ole tyytyväinen, mutta kahdessa jälkimmäisessä parannettiin selvästi. Toivottavasti saadaan kaikki pelaajat tulevalla viikolla mukaan harjoituksiin, Heino päätti. Tänään Hurrikaanilta poissa vahvuudesta oli ykköslibero Peter Vuorinen loukkaantumisen takia. Liberovastuun kantoivat Lauri Vanhanen ja 16- vuotias Kalle Nohteri. Hurrikaanin seuraava ottelu on ensi lauantaina Kokkolassa.

-HurrikaaniMedia-