Savo Volley – Hurrikaani 3-0 (25-22,25-21,25-22)

Kuopiolaisesta Savo Volleysta tuli ensimmäinen joukkue Mestaruusliigassa, joka kukisti Hurrikaanin. Savo Volley isännöi Kuopiohallissa pelattua ottelua ja voitti kärkikamppailun suoraan kolmessa erässä.

Vaikka ottelu meni suoraan kotijoukkueelle, ottelu oli Jussi Heinon sanoin ”oikein reipasta hyökkäyspelaamista”. Isoimmat erot joukkueiden välille muodostuivat syöttö- vastaanottopelaamisessa ja puolustuspelaamisessa.

– Kyllä me pärjättiin verkolla. Siinä ero ei syntynyt, päävalmentaja kommentoi.
Savo Volleyn voiton takuumiehet olivat yleispelaajat Antti Siltala (18pist.+14) ja Miro Määttänen (12pist.+5). Hurrikaanilta laituriosastosta korkeimmat pisteet takoi Antti Ropponen (20pist.+12) peräti 58% tehokkuudella. – Rane oli hämmästyttävän kova tänään, Heino kiitteli suojattiaan. Koko Hurrikaanijoukkue onnistui hyökkäämisessä hyvin, tehden vain kaksi hyökkäysvirhettä. Savolaiset tekivät seitsemän suoraa hyökkäysvirhettä.

Hurrikaanin tappio Savo Volleylle ei muuttanut voimasuhteita sarjataulukossa. Kaksi ottelua enemmän pelannut Valepa johtaa sarjaa, seuraavana Hurrikaani ja pari pistettä Hurrikaania perässä on Savo Volley.
Alkukausi on loimaalaisilta sujunut lähes täydellisesti, eikä tappio savolaisille muuta sitä faktaa mihinkään.

– Alkukausi on meiltä sujunut älyttömän hyvin. Pitää muistaa, että kaikkia pelejä ei voi voittaa, kokenut Jesse Mäntylä muistutti. Mäntylän mukaan on tärkeää, että pelaaminen kehittyy kevättä kohden.

– Näin kokeneempana pelaajana on tärkeää, että kuntohuippu löytyy keväällä kun pelataan pudotuspelejä.

Hurrikaani saa alkavalla viikolla harjoitella rauhassa, sillä joukkueen ainoa peli on lauantaina Vantaalla Ducksia vastaan.

-HurrikaaniMedia-