Savo Volley- Hurrikaani 3-0 (25-18,25-17,25-17)

Savo Volley oli tälläkin kertaa Hurrikaania vahvempi Savossa. Hurrikaani on tällä kaudella hävinnyt kahdesti, molemmilla kerroilla Savo Volleylle sen vieraskentällä. Tälläkin kertaa savolaisisännät olivat tylyjä ja voitto kirjattiin suoraan kolmessa erässä.

Kotijoukkue paketoi Hurrikaanin nopeaan tahtiin vahvan aloitussyötön siivittämänä. Kun Hurrikaani ei vastaanottopelaamisessa löytänyt lääkkeitä mm. Miro Määttänen pysäyttämiseksi, oli ottelu taputeltu varsin äkkiä.

– Aika nopea peli oli, naurahti Tapio Toiviainen. – Päällimmäisenä jäi mieleen se, ettei vastaanotto toiminut tänään vaaditulla tasolla. Meillä oli tietty taktiikka, miten pelataan, mutta emme pystyneet sitä toteuttamaan, Toiviainen myönsi.

Savolaiset pääsivät vahvalla syötöllä repimään joka erässä neljän- viiden pisteen putkia, joiden johdosta kotijoukkueen pelaaminen vapautui ja vastaavasti loimaalaisten peli puuroutui väkinäiseksi. – Määttänen (Miro) pelasi elämänsä pelin, Toiviainen myönsi.

Määttänen kirjautti ottelun suurimman pistemäärän (21pist.), johon kuului myös viisi ässää. Se, mikä teki Määttäsestä Hurrikaanille vaarallisen, oli hyökkäys. Yleispelaaja tappoi palloa 82% tehokkuudella, ilman, että Hurrikaani olisi kertaakaan saanut miestä torjuttua.

– Savolla oli tänään erinomainen syöttö. Se teki meidän pelaamisesta vaikeaa. Siitä johtuu suurelta osin tappio, Jussi Heino summasi.

Heino ei lähtenyt syyttelemään ketään yksittäistä pelaajaa, vaan tyytyi kehumaan vastustajan pelaamista. – Kyllähän meillä on tekemistä vastaanottopelaamisen kanssa tämän tyylistä kovasyöttöistä joukkuetta vastaan.

Hurrikaani oli matkassa ilman libero Jesse Mäntylää, joka kuumesairaana jäi reissulta pois. Savo Volley kohtaa Suomen cupin finaalissa Valepan.

-HurrikaaniMedia-