Savo Volley – Hurrikaani 3-0 (25-14,25-18,25-20)

Hurrikaani- Loimaa ei saanut kolmannellakaan Savon reissulla pisteitä mukaansa Savo Volleylta. Eikä Savosta ollut tuliaisina edes yhtä erävoittoa. Kolme tämän kauden vieraspeliä Savossa päättyivät kaikki kotijoukkueelle 3-0. Tänään Savo Volley pelasi ilman käsivaivaista Miro Määttästä, mutta Määttäsen poissaolo ei näkynyt kotijoukkueen pelaamisessa ollenkaan. Päinvastoin, Määttäsen paikalle käsketty Jere Heiskanen näytti, että joukkueella on vaihtoehtoja yleispelaajan tontille. Heiskasen esiintyminen oli liki täydellistä. Miehen vastaanottopelaaminen oli vahvaa, vaikka Hurrikaani painosti syöttöruudussa nuorta miestä urakalla (26kpl). Sen lisäksi hyökkäystehot nousivat yli 80%:n, mikä on todella kova tulos. Ainoat miinukset syntyivät kahdella syöttövirheellä.
Kun Hurrikaani ei kyennyt millään osa- alueella isäntien tasolle, ottelu repesi loimaalaisittain rumaksi. Lelu Ojansivu rokotti Hurrikaania 23 pisteellä, Severi Savonsalmi torjui neljä kertaa ja toinen keskipelaaja Rodrigo Leitzke pysäytti hyökkäyksen kolmesti. Sen lisäksi amerikkalaislibero Josh Ayzenberg liikkui ja puolusti jatkopallotilanteita tehokkaasti.

Kahden ensimmäisen erän aikana vieraat olivat totaalisen jaloissa. Vasta pitkän erätauon jälkeen erävoitosta syntyi jonkinlainen taistelu. Siinä Hurrikaani oli välillä jopa parin pisteen johdossa, mutta omat virheet ja savolaisten tehokkaampi jatkopallopelaaminen nosti isännät rinnalle ja ohi. Vieraiden riveistä ei onnistujia löydy. Niin vaisua oli joukkueen pelaaminen. Loimaalaiset jäivät joukkueena vain yhden pisteen plussalle, kun Savo Volleyn joukkueen teholukema oli 32!

Jussi Heino marssitti kentälle passaria lukuun ottamatta saman avausseitsikon kuin voittoisassa Loimu- pelissä. Ilahduttavaa oli, että pitkän loukkaantumisjakson jälkeen Eemeli Kouki pystyi pelaamaan toisen pelin peräjälkeen.

– Tänään Savo pelasi erittäin hyvin. Heillä vastaanotto toimi ja pääsivät hyvän vastaanoton jälkeen hyökkäämään lähes läpi ottelun yhden, tai puolentoista miehen torjuntaa vastaan, Kouki summasi. Kouki myönsi, että suoraan bussista pelikentälle ei ole ideaali valmistautuminen kärkikamppailuun, mutta ei sitä laittanut tappion syyksi.

– Kroppa tuntuu hyvälle edelleen. Tehdään koko ajan kovin hommia, että pelikunto paranisi kevättä kohden, mies kertasi omia tuntemuksia.

Kouki on nyt pelannut viikon molemmissa peleissä ja ollut Hurrikaanin paras. Vaikka nyt joukkueelle tuli kauden kolmas tappio Savoa vastaan, on Koukin tervehtyminen kevättä ajatellen iso asia.

-HurrikaaniMedia-