Hurrikaani- Loimaa – Savo Volley 0-3 (18-25,21-25,18-25)

Tuore Suomen cup- mestari Savo Volley antoi myrskyvaroituksen keskiviikkona Loimaalla. Ilman Andrus Raadikia Loimaalle saapunut savolaisjoukkue oli tasaisen vahva läpi ottelun. Vierasjoukkue ei näyttänyt potevan minkäänlaista Suomen cupin mestaruuskrapulaa, sillä sen pelaaminen kesti läpi ottelun korkealla tasolla. Kaikki lähti liikkeelle syöttöruudusta, jossa Veikka Lindqvist (3 ässää), Antti Siltala (3 ässää) ja Fedor Ivanov (2 ässää) pommittivat isäntien vastaanoton riekaleiksi. Kun Savon tasoista joukkuetta vastaan vastaanotto jää neljään metriin, tulee hyökkäyspelaamisesta erittäin vaikeaa. – Meidän vastaanotto ei antanut tänään mahdollisuutta pelata. Jouduimme liikaa pelaamaan rauhallisista ja isoista laitapasseista, joissa vastassa oli koko ajan kahden- kolmen miehen ulottuva torjunta, Jussi Heino tiivisti pelin. Kun normaalisti joukkueen syömähammas Antti Ropponen (11pist. +3)  pysyi hyvin vieraiden pihdeissä, ei muusta joukkueesta kukaan noussut johtavaksi pelaajaksi.

-Pikkasen alussa hirvitti, miten joukkue mahtaa suoriutua, kun annoin pelaajille luvan juhlia Suomen cupia, Timo Tolvanen paljasti. Mutta joukkue näytti ammattimaisuutensa, eikä siitä löytynyt yhtään heikkoa lenkkiä. Joukkueen parhaana palkittu Fedor Ivanov antoi tunnustusta Savon vastaanottopelaamiselle. – Kaikki lähtee hyvästä vastaanotosta. Tänään ei minun tarvinnut hirveästi juosta pallon perässä, kaverit antoivat pallon koko ajan kuppiin.

Hurrikaanin osalta pelaamisesta teki huolestuttavan se, että näytti välillä, että siltä loppui itseltäänkin usko voittomahdollisuuksiin. Heino yritti pelin aikana herätellä joukkuetta vaihdoilla, mutta viisastenkiveä ei löytynyt. Lauri Vanhasen tulo rauhoitti hiukan kotijoukkueen pelaamista, mutta ei tarpeeksi. Sen lisäksi savolaisten fiksut sijoitukset Hurrikaanin torjunnan taakse tuottivat automaattisesti pisteitä. – Ei tästä missään nimessä positiivista fiilistä jäänyt, vaikka pääsin pelaamaan, Vanhanen myönsi.

Tolvanen kiitteli pelin jälkeen koko joukkueen pelaamista, sillä joukkue onnistui koko seitsikon voimin. Siitä ei heikkoa lenkkiä löytynyt. Kun vastaanotto oli tarkkaa, Fedorov työllisti koko hyökkäysarsenaalia maksimaalisesti. Mies ruokki laiturien lisäksi keskipelaajiaan, joista varsinkin Jakub Kovac (8pist. 3torjuntaa) hyökkäsi lähes virheettömästi.

Ottelu jätti Heinolle ja Hurrikaanille paljon kysymysmerkkejä ilmaan. Hihapelaaminen ei riittänyt alkuunkaan, minkä jälkeen keskihyökkäyspelote oli lähes olematon. Kun laidasta ei löytynyt lääkkeitä liigan parasta torjuntaa vastaan, lopputulos on juuri nähdyn kaltainen.

Molemmat joukkueet jatkavat pelejään viikonloppuna. Savo matkaa Akaaseen ja Hurrikaani kohtaa Kokkolassa Tiikerit. – Kolme kertaa ollaan tällä kaudella otettu takkiin Tiikereiltä, mutta lauantaina on uusi mahdollisuus voittoon, Heino kommentoi.

Parhaat pelaajat: Lauri Vanhanen, Hurrikaani ja Fedor Ivanos, Savo

ProLibero: Sho, Savo

 

-HurrikaaniMedia-