Hurrikaani- Loimaa – Savo Volley 0-3 (24-26,14-25,23-25)

Välieräsarjan kolmas näytös Loimaalla päättyi kahden edellisen ottelun tapaan Savo Volleylle. Perjantainen ottelu oli kuin koko ottelusarja pienoiskoossa. Ensimmäisessä ja kolmannessa erässä Hurrikaani haastoi kokenutta savolaisjoukkuetta, mutta erien lopuilla rutiini tuli esille, ja Antti Siltala ja Andrus Raadik hoitelivat erät tyylikkäästi vieraille. – No joo, koko sarja on ollut samanlaista lentopalloa. – Peli on kuosissa pätkittäin, mutta kokonaista ehjää erää emme ole pystyneet pelaamaan. – Ja Savon kaltaista kovaa joukkuetta vastaan, pitäisi onnistua tasaisesti, Hurrikaanin passari Santeri Välimaa manasi.

Yli 800 katsojaa sai ensimmäisessä erässä nähdä taistelevan kotijoukkueen. Kun alussa Raadik oli pimennossa, ja Mikko Räsäselle tuli iso määrä virheitä, pääsi loimaalaisjoukkue kuskin paikalle. Tilanne oli parhaimmillaan Hurrikaanille jo 21-18, mutta tämäkään johto ei kestänyt loppuun saakka. Ensimmäisen erän lopulla Raadik ja Räsänen onnistuivat, ja erä kirjattiin jatkopalloilla vierailijoille.

Toisesta erästä tuli Hurrikaanin kannalta täydellinen pannukakku. Joukkueen peli ei lähtenyt missään vaiheessa käyntiin, ja Timo Tolvanen sai rauhassa penkiltä seurata, kuinka joukkue takoi palloa Loimaan Liikuntahallin parkettiin. Erä oli 23 minuutissa taputeltu. Kokeenet Raadik ja Siltala osoittivat suuruutensa, pelaamalla lähes virheetöntä peliä. Sen lisäksi Savon torjuntapelaaminen tiivistyi avauserästä, ja se tylsytti myös Antti Ropposen pelaamista.

Pitkän etätauon jälkeen Hurrikaanin nuorisokaarti sai uudelleen pelijuonesta kiinni, ja kiusasi vieraitaan loppuun saakka. Tilanteessa 16-16 Tolvanen joutui ottamaan aikalisän, kun kotijoukkue oli saanut hengen päälle ja hallitsi lievästi ottelua. Mutta jälleen kerran, Savo teki lopussa erä- ja otteluvoittoon tarvittavat pisteet rauhallisella, jopa konemaisella pelaamisella.

Ottelun jälkeen Savon parhaana palkittu Siltala (10pist. +7) kiitteli loimaalaisyleisöä ja tunnelmaa. – Loimaalla on aina ollut hieno pelata. – Tänään oltiin syöttö- vastaanottopelaamisessa kovia. – Odotan kovaa taistelua Valepan kanssa Suomen Mestaruudesta.

-No joo, koko sarja on ollut samanlaista pelaamista. – Meidän peli on ajoittain kuosissa, mutta kokonaista erää se ei ole ollut. – Ja Savo Volleyn kaltaista joukkuetta vastaan pitäisi koko ajan pystyä pelaamaan hyvällä tasolla, Santeri Välimaa summasi.

Tolvanen kiitteli pelin jälkeen joukkueen pelaamista ja osasi arvostaa finaalipaikkaa. – Finaalit ovat seuralle iso juttu, ja varsinkin nyt, kun saadaan pelata yleisön edessä. – Tänäänkin jouduttiin vääntämään pari erää, joka on finaalia ajatellen hyvä juttu.

Hurrikaani ei vielä tällä kaudella ollut kypsä haastamaan Savo Volleyn tasoista kovaa ja rutinoitunutta joukkuetta. – Tämän joukkueen paras peli on vielä edessäpäin, Jussi Heino summasi.

Kolme välieräpeliä ei jättänyt mitään jossiteltavaa. Savo Volley voitti jokaisen pelin 3-0, ilman ainuttakaan erätappiota. Sen pelaaminen oli konemaisen tehokasta.

Hurrikaani jatkaa pronssipeleihin Akaa- Volleyn vastustajaksi ja Savo Volley lähtee taistelemaan mestaruudesta Valepan kanssa.

Parhaat pelaajat: Mikko Suomalainen, Hurrikaani ja Antti Siltala, Savo Volley