KyKy- Betset – Hurrikaani- Loimaa 3-2 (25-21,25-22,19-25,20-25,19-17)

 

Viiden ottelun voittoputkessa Kyyjärvelle matkustanut Hurrikaani- Loimaa sai kokea kyyjärveläisen betonisirkuksen. Pieni ja ahdas sali, tiivis tunnelma ja raivoisa kotijoukkue, oli tällä kertaa loimaalaisten voiton tiellä. – Kaveri roikkui ensimmäisessä erässä hyvin pisteen perässä aina 20 pisteeseen saakka, jonka jälkeen me tehtiin muutama heikompi suoritus. Ja ensimmäisen erän lopun trendi jatkui myös toisessa erässä, jossa olimme kokonaisuudessa huonoja, Jussi Heino sadatteli. Vaikka Heino manasi kahden ensimmäisen erän lipsahtamista kotijoukkueelle, valmennus osasi arvostaa pitkän erätauon jälkeistä pelaamista. – Me tultiin kolmanteen erään hyvin sisään ja jatkettiin samalla tahdilla myös neljännessä, päävalmentaja kertasi.

Tiukka taistelu voitosta venyi viidenteen erään, mikä päättyi lopulta vasta jatkopalloilla. Molemmilla joukkueilla oli ottelupalloja, mutta lopulta isäntäjoukkue oli tehokkaampi ja tarkempi. – Meillä oli viimeisessä erässä hiukan epäonnea ja samalla vastustaja pelasi hyvin, Heino tarkensi. Hurrikaanivalmentaja myönsi, että joukkueelle sattui pariin kolmeen kertaan kommunikointivirheitä, kun samaan palloon oli joko menossa useampi pelaaja, tai sitten kukaan ei liikkunut pallon alle. – Näissä tilanteissa kokemuksesta on apua, meille tuli tänään näitä kokemattomuusvirheitä muutamia. Kahden tasaisen joukkueen väännössä myös hakkuripeli meni tasan. KyKyn Oskari Keskinen ja Hurrikaanin Kristers Dardzans molemmat saldosivat 33 pistettä. Loimaalaisilta vähintään kymmeneen pisteeseen ylsivät myös Lauri Vanhanen (15pist), Miika Haapaniemi (11pist.) ja Mikko Suomalainen (10pist.). KyKyn toiseksi tehokkain oli tuttuun tapaan Aivars Petrusevics, jolle kirjattiin 20 pistettä, joista peräti viisi oli ässää!

 

Vaikka Hurrikaanin onnistui tänäänkin saalistamaan ottelusta yhden sarjapisteen, ja näin ollen se on kauden aikana vain kerran jäänyt ilman pisteitä, lauantainen lopputulos ei miellyttänyt Santeri Välimaata. Välimaa manasi, että joukkueen pelistä puuttuu tällä hetkellä tasaisuus, ja otteissa on liikaa ailahtelevaisuutta. – Viime peleissä meidän pelin taso on heilahdellut, vaikka olemmekin saaneet kaivettua niistä voittoja. Täytyy kyllä antaa myös kotijoukkueelle kehuja, pelasivat varmasti yhden kauden parhaista otteluista, kuukauden pelaajaksi valittu Välimaa myönsi.

Välimaan ja Heinon katse siirtyi välittömästi lauantaisen pelin jälkeen jo tulevan keskiviikon paikallisotteluun. Tällöin Hurrikaani matkaa Turkuun TUTO Volleyn vieraaksi. Jos Heino asetteli sanojaan varovasti, puhuttaessa TUTO- ottelusta, Välimaa latasi suoran mielipiteen tulevasta ottelusta. – Ärsyttävä vastustaja, kuten kaikki Olli Kuoksan joukkueet. Tulee varmasti meille vaikea peli, mutta jos saadaan oma pelintaso pysymään tasaisena, tulemme pärjäämään hyvin.

 

Marraskuun pelaajaksi valittu Välimaa oli valinnasta tyytyväinen. – Valinnan arvoa nostaa se, että sen tekee liigajoukkueiden valmentajat. Kunnia tästä menee koko joukkueelle, ei pelkästään minulle, Kauhavan Wisan kasvatti mietti. Valinta oli Välimaalle ensimmäinen ja on perusteltu, sillä joukkue ei Välimaan johdolla hävinnyt marraskuussa ainoatakaan liigapeliä.

 

HurrikaaniMedia