Hurrikaani ja 18- vuotias (192cm) Santeri Välimaa ovat solmineet viikonloppuna 2+1- mallisen pelaajasopimuksen. Välimaa saapuu Loimaalle Kuortaneelta, mutta on Kauhavan Wisan kasvatti. Isoveli Anton pelaa passarina Kokkolan Tiikereissä, joten kauden aikana nähdään neljään kertaan veljesten yhteenotto. – Ykkösasia oli valmennus, joka Loimaalla on erinomaisella tasolla. Jussi (päävalmentaja Heino) vaatii pelaajiltaan paljon ja osaa auttaa. Samoin muu valmennus Jani Niskakankaasta lähtien osaa hommansa. Ja totta kai fanikulttuuri oli sellainen asia, joka veti Loimaan suuntaan, Välimaa perustelee päätöstään. Nuoren miehen suusta tulee paljon erittäin fiksuja asioita, joista yksi oli talkoolaisten asenne. Harvoin pelaajan, varsinkaan 18- vuotiaan, suusta kuulee sellaisia kommentteja. – Loimaalla talkoolaiset ovat yhtä perhettä. Täällä kaikki ovat seuran ja joukkueen takana ja se näkyy. Intohimo joukkuetta kohtaan on suurta, Välimaa kehuu.

Mies liittyi virallisesti joukkueen harjoitusvahvuuteen kesän alussa. Kesä on Välimaan mukaan menty kovaa ja vaatimustaso on ollut korkealla. Korkeammalla kuin odotti, vaikka tiesikin Heinon tyylin vaatimustasoineen. – Jussi on vaatinut ja puuttunut pieniinkin yksityiskohtiin, mutta myös muut pelaajat vaativat toisiltaan paljon.

Debyyttikauteen mies lähtee realistisesti. – Totta kai pitää oppia lisää, mutta jossain pelissä olisi kiva päästä myös kentälle. Sen eteen on tehtävä kovin hommia.

Päävalmentaja pisti silmänsä nuoreen passariin jo viime kaudella. – Katsoin muutaman Kuortaneen pelin ja tykästyin Santerin tyyliin pelata. Hän oli passarina joukkueen johtava pelaaja ja olemus kentällä oli minun mieleeni. Kova into tehdä töitä. Pojalla on kaikki mahdollisuudet tulla hyväksi passariksi.
Joukkueen toisen passarin etsintä on edelleen käynnissä.

-HurrikaaniMedia-