Sampo- peli Siilinjärvellä oli isäntäjoukkue Pielaveden Sampon näytöstä alusta loppuun saakka. Hurrikaanin oli onnistunut kolmessa aikaisemmassa pelissä voittamaan hiukan heikommallakin asenteella liigan häntäpään joukkueet (Särkät,Riento,Kove) . Mutta hirmuvireistä Sampoa se ei kyennyt samanlaisella kävelyvauhdilla kukistamaan. Niinpä tuloksena oli reilut 600 kilometriä istumista linja-autossa ja nolla pistettä.

Tiistain huippupelin suurin kysymysmerkki ei ole Tiikerien pelaamisen taso vaan kotijoukkueen tahtotila ja taisteluhalu. Alla on nyt kolme asenteeltaan heikkoa peliä, joten ilmeen on muututtava kahdessa yössä. Toivottavasti pitkä bussimatka Siilinjärveltä herättää joukkueen pelaamaan sillä tasolla, millä se pystyy.

Tiikereiltä ei saa ainuttakaan pistettä ilmaiseksi. Takaraivossa jyskyttää varmasti edellinen vierailu Loimaalla, jolloin Tommi Tiilikainen ei saanut joukkuettaan Hurrikaanin tasolle vaan poistui vähin äänin Kokkolaan 0-3- tappio niskassa. On oletettavaa, että nyt sekä Matti Hietanen että Lelu Ojansivu kummatkin ovat aloittavassa seitsikossa.

Tiistai- iltana Liikuntahallissa on odotettavissa kauden kovin syöttökilpailu kun Hurrikaanin Matti Oivanen (69ässää) haastaa Mestaruusliigan ässätilaston kärkinimen Ojansivun (81ässää). Varsinkin Ojansivun ollessa kentällä, kenellekään ei katsomossa aika tule pitkäksi. Siitä pitää huolen ”Kokkolan paroni” Ojansivu. Lelu on Tiikereiden tärkein yksittäinen pelaaja. Joukkueen hyökkäyspeli nojaa vahvasti maajoukkuehakkuriin. Kun Ojansivulla kulkee, Tiikereitä on vaikea pysäyttää. Mutta, kun Lelulla on huono päivä, se heijastuu kiukuttelulla myös muuhun joukkueeseen.

Lähes profeetan asemaan itsensä valmentajana asemoinut nuori päävalmentaja Tiilikainen on läpi kauden saanut pidettyä Ojansivun kurissa ja joukkueensa hyvässä lennossa. Tällä kaudella Tiilikainen on jo ehtinyt voittamaan joukkueensa kanssa Suomen cupin lähes näytöstyyliin Valepan nenän edestä. On hyvin todennäköistä, että Tiikerit tullaan jälleen näkemään keväällä mitalipeleissä. Mitään pelillistä ongelmaa ei ole olemassa. Steven Kehoe ei passarina ehkä ole aivan sillä tasolla kuin aikaisemmin, mutta hurja määrä taitoa ja tulivoimaa takaa sen, että passarilta ei aivan täydellistä iltaa vaadita joukkueen voittamiseen. Varsinkin Matti Hietasen liittyminen Tiikerien rosteriin täksi kaudeksi toi kerralla valtavasti lisää kokemusta ja taitoa. Hietanen on parantanut pikku hiljaa kauden edetessä ja oli yksi ratkaisevia pelaajia juuri Suomen cupin finaalissa. Tiilikainen varmasti toivoo samanlaista vastuunkantoa Hietaselta kohta alkavissa pudotuspeleissä. Laitapelaajien trion Ojansivun ja Hietasen lisäksi täydentää latvialainen Roman Sauss. Sauss on aikaisempinakin kausina ollut vahva, mutta tällä kaudella otteisiin on tullut tasaisuutta lisää. Sauss on muutamista edellisistä peleistä ollut sivussa alaraajavamman takia, joten miehen pelikunto tiistaina on vielä epävarmaa.

Jos Hurrikaani voittaa toistamiseen kotona Tiikerit tällä kaudella, nousee muutama osa-alue avainkysymykseksi: Ensimmäinen on Aivars Petrusevics: Tammikuun viimeisenä päivänä Sastamalassa Valepa pommitti Petrusevicsin vaihtoon, tämän jälkeen latvialainen ei ole päässyt takaisin omalle tasolle. Miestä tarvitaan tiistaina täydessä fyysisessä ja henkisessä kunnossa. Toinen iso tekijä on syöttö- vastaanotto-pelaaminen. Tiikerien tasoista vastustajaa vastaan pitää vastaanoton toimia hyvin, jotta hyökkäyspeli pysyy monipuolisena. Ja Kalle Määtän on päästävä käyttämään keskihyökkäystä tehokkaammin. Muuten vastustaja Tommi Siirilän johdolla lukee peliä liian helposti ja saa aina tiiviin torjunnan Hurrikaanin eteen. Kolmas ja tunnetusti Hurrikaanille positiivinen tekijä on kotisali ja kotiyleisö. Vain kertaalleen tällä kaudella Hurrikaani on hävinnyt kotona. Sen jälkeen voitto on napsahtanut 14 kertaa. Kotiyleisö on ollut aina joukkuetta eteenpäin puskeva tekijä. Sitä joukkue tarvitsee myös tiistaina. On aika jälleen seisoa kotijoukkueen takana ja kannustaa Hurrikaani kevätkiimaan!

 

-Hurrikaani tiedotus-