Sampo – Hurrikaani 3-2 (18-25,25-22,27-25,20-25,17-15)

otteluvoitot 1-1

Hurrikaanin ja Sampon toinen puolivälierä eteni samalla kaavalla kuin avausottelu Loimaalla. Tälläkin kertaa jouduttiin pelaamaan kaikki viisi erää, ennen kuin voittaja oli selvillä. Nyt voittaja oli kotijoukkue Sampo. – Isännät ansaitsivat voiton. He olivat tuon verran parempia ja veivät ottelua enemmän kuin me, Lauri Rantanen kommentoi. Kotijoukkue ei juhlinut tilastoissa, mutta sen onnistui voittamaan jatkopallotilanteita Hurrikaania enemmän. Tähän löytyi Rantasen analyysissä selvä syy. – Timo Tolvanen haki mielettömän hienosti palloja peliin. Sen lisäksi Sampo vaimensi meidän hyökkäyksiä hyvin. Vaikka meillä oli torjuntoja enemmän (Hurrikaani 14- Sampo 9), he onnistuivat vaimennusten jälkeen rakentamaan tehokkaasti hyökkäyspaikkoja ja voittamaan sitä kautta pisteitä.

Hurrikaani osoitti kovaa taistelua, sillä se tuli pariin kertaan pitkältä takamatkalta aina tasoihin saakka. Isoin nousu oli viidennessä erässä, jota Sampo johti jo 13-9. – Ei vaan riittänyt loppukiri meillä. Hienosti kyllä noustiin, mutta lopussa kaveri vain oli parempi.

Toisessakin ottelussa samat nimet juhlivat tilastoissa. Sampon Alen Djordjevic oli joukkueensa tehokkain (29pist.1ässä,3torjuntaa) ja hyvää taustatukea antoi nuori hakkuri Eetu Häyrinen (19pist. 1ässä). Hurrikaanilla Ryan Jay Owens (24pist.3ässää,4torjuntaa) ja Luke Smith (21pist.hyök% 61%) kantoivat päävastuun pallojen tappamisesta. Sen lisäksi keskipelaajat Kosti Shumov ja Matti Oivanen tekivät yhteensä 21 pistettä joukkueelleen. Keskipelaajille merkittiin myös neljä torjuntaa mieheen.

Sarja jatkuu tilanteesta 1-1 sunnuntaina Loimaalla. Rantasen mukaan otteluparin taistelu jatkuu kiivaana. Valmentajan arvio oli, että tällöinkin tarvitaan 4-5 erää, ennen kuin ottelun voittaja on selvillä. Sunnuntain ottelun panosta lisää se, että pelin voittaja saa heti maanantaina mahdollisuuden katkaista ottelusarja Siilinjärvellä. Ja molemmat joukkueet lähtevät sunnuntain pelistä suoraan kohti maanantain pelipaikkakuntaa.

-Hurrikaani tiedotus/Valtteri-