Hurrikaani-Loimaa vahvisti asemiaan miesten Mestaruusliigan kolmannella tilalla lyötyään keskiviikon ainoassa liigapelissä kotonaan Saimaa Volleyn helposti 3-0 (25-17, 25-18, 25-11).

 

Hurrikaanilla on nyt kasassa 45 pistettä, kun sen edellä samassa ottelumäärässä olevat Tiikerit on 52:ssä ja VaLePa 51:ssä. Takana Loimulla on 41 pistettä ja kaksi peliä varastossa omaavalla Sammolla 39. Saimaa Volleyn 24 pistettä oikeuttaa joukkueen kahdeksanteen tilaan kolmella pisteellä ennen kaksi kolme peliä enemmän pelannutta Liiga-Rientoa. Tuukka Anttila pelasi keskiviikkona 500. liigaottelunsa päättäen ottelun tyylikkäästi torjuntaansa näissä otteluissa. Petteri Penttiselle ottelu oli 300.

Aivars Petrusevics pelasi jälleen vahvan ottelun

Aivars Petrusevics pelasi jälleen vahvan ottelun

Vierailta puuttuivat edelleen hakkuri Joni Mikkonen ja yleispelaajista Robert Seppänen. Saimaan yleispelaajaosasto olikin sen suurin heikkous. Bogdan Olefir (8/-3) ja Ville-Erik Tarkiainen (0/-1) sekä Tarkiaisen tilalle tullut Lasse Räisänen (1/-3) jäivät porukalla seitsemän miinukselle tehotilastossa. Vain Ansis Medenis (15/+4) sai jotain aikaiseksi 30 % tehoilla pelanneesta joukkueesta.

 

Aivars Peterusevics oli kotijoukkueen tehokkain (13/+10) Anttilan napattua puolestaan neljä torjuntaa juhlapelissään.Aivars Petrusevics palkittiin kotijoukkueen parhaana ja Ville Juntura vieraiden.

Ville Kakko, Hurrikaanin päävalmentaja:

– Matka on vielä pitkä ja tarkoitus joka päivä parantaa pelaamista. Mutta olen tyytyväinen Jani Niskakankaan vahvaan pelaamiseen läpi ottelun. Niskakangas pelasi toisen pelin putkeen vahvasti ja olen siitä erittäin tyytyväinen. Kolme pistettä oli tarkoitus tästä ottaa ja se tehtiin. Cedicin ja Petrusevicsin vahva ja rauhallinen pelaaminen antaa valmennukselle luottoa jatkoa ajatellen.

 

Guntis Atars, Saimaa Volleyn päävalmentaja:

– Meillä oli vaikea paikka tulla Loimaalle kun joukkueen ykköspyssyt olivat loukkaantuneena poissa. Olisin kuvitellut, että oltaisiin kyetty haastamaan Hurrikaania paremmin, mutta ilmeisesti joukkue ei siihen uskonut. Medenis oli meidän tehokkain, mutta vastustaja rakensi koko ajan kahden tai kolmen miehen muurin eteen. Toiselta laidalta meiltä ei tullut apuja Medenikselle.

 

Hurrikaani: Petrusevics 13/+10, Niskakangas 9/+5, Cedic 9/+3

Saimaa: Medenis 15/+4, Olefir 8/-3, Ikonen 5/+2

LähiTapiolan pisteet: 3 Petrusevics, 2 Kaatrasalo, 1 Mäntylä

Yleisöä: 578

Tuomarit: Mutkala – Aro

-Mestaruusliiga tiedotus-