Akaa Volley – Hurrikaani 1-3 (32-30,20-25,20-25,32-34)

Hurrikaani paketoi runkosarjansa yhtä ottelua vaille valmiiksi. Keskiviikkona se vieraili Akaassa, jossa oli luvassa raivoisasti pelaava kotijoukkue ja psykedeelinen tunnelma. Ennakko-odotukset täyttyivät kun isännät ottivat alussa hurjalla taistelulla avauserän itselleen. Vajaa 600 katsojaa sai nähdä neljän erän ajan tasaista tappelua sarjapisteistä. Hurrikaanilla ottelussa oli panoksena 12.voitto putkeen ja mahdollisuus voittaan runkosarja.

Akaalle keskiviikkoinen ottelu toimi erinomaisena harjoituksena ensi viikolla alkavia pudotuspelejä varten, jossa vastaan asettuu suurella todennäköisyydellä Savo Volley.

– Ihan tasainen vääntö saatiin aikaan. Ehkä enemmänkin oltaisiin voitu saada, mutta erien lopuilla ei oltu parhaimmillamme vaan Hurrikaani vei, Akaan pisterohmu Joni Mikkonen lasketteli.

Mikkonen ja Antti Ropponen kävivät ottelussa hakkurien välistä kiivasta tappelua pistepörssin voitosta, sillä molemmilla pelaajilla oli ennen ottelua sama pistemäärä. Kun Mikkonen saldosi neljään erään 23 pistettä ja Ropponen 27, nousi Ropponen neljän pisteen turvin pistepörssin kärkeen. Kaksikosta Mikkonen aloitti joukkueensa tapaan erinomaisesti. Vanhan tutkaparinsa Ville Junturan passatessa Mikkoselle nopeaa laitapassia, pääsi kertaalleen urallaan pistepörssin voittanut Mikkonen nakuttamaan pisteitä liukuhihnalta.

Ottelun kuluessa Mikkosen pyssy hiipui ja Ropponen sai vuorostaan koneensa käyntiin. Ropposen iltapuhde oli hyvä, sillä pistesarakkeesta löytyy myös kaksi ässää ja hyökkäystehot näyttävät 56%.

– Pojat olivat väsyneitä pohjoisen reissusta, sen näki kaikessa tekemisessä, Jussi Heino myönsi. Heinon harmiksi paljoa ei Akaan pelin jälkeen jää nytkään aikaa levolle ja palautumiselle, koska jo torstaina Loimaalla vastaan asettuu runkosarjan viimeisessä ottelussa Kokkolan Tiikerit.

– Tänään oli tärkeää saada ykkösseitsikolle onnistumisia ja peliaikaa. Meillä oli alussa vaikeuksia Akaan nopean pelin kanssa, mutta onneksi saatiin pikku hiljaa myös kaivettua palloa takaisin peliin, Heino mietti.

Päävalmentajan kommenttiin siitä, että joukkue ei aivan koko aikaa pelannut viisaasti, on helppo yhtyä. Hurrikaanille tuli sille epätyypillisiä virheitä. Palloja jäi kenttään hiukan helposti ja hurmoksellisesti pelannut kotijoukkue vei välillä ottelua mielin määrin. Mitä pidemmälle ottelu eteni, sitä enemmän tuli Hurrikaanin rutiini ja kokemus esiin. Ropposen lisäksi Matti Oivanen (15pist.6torjuntaa) viihtyi keskiviikkoillan huumassa. Oivanen oli jälleen kerran parhaimmillaan verkolla, jos mies napsi tärkeitä torjuntapisteitä. Kotimaan liigakenttien keskipelaajaeliitillä on nyt koossa urallaan 997 torjuntapistettä, joten maaginen 1000 torjunnan raja lähestyy vääjäämättä.

Vaikka illan ottelu ei Hurrikaanin osalta nouse kliimaksiin saakka, voitto ja kolme pistettä antavat sille mahdollisuuden voittaa runkosarja. Se vaatii kotivoittoa huomenna Tiikereistä ja Valepan kompuroimista sen kahdessa viimeisessä ottelussa. Hurrikani on historiassaan voittanut kahdesti runkosarjan.

-HurrikaaniMedia-