Hurrikaanin historian kymmenes liigakausi päättyi neljänteen hopeamitaliin. Mitali varmistui viikonloppuna Sastamalassa, jossa neljännessä ottelussa kotijoukkue Vammalan Lentopallo oli neljännen kerran Hurrikaania vahvempi. Vaikka hopea on Loimaalla lievä pettymys, pitää muistaa erinomainen runkosarjamenestys ja runkosarjan voitto. Pitkän runkosarjan aikana joukkue hävisi vain kahdesti! Sen lisäksi kauden aikana Hurrikaani- Loimaa valittiin urheilutoimittajien kerhon toimesta vuoden Varsinais- Suomalaiseksi joukkueeksi ja Luke Smiht saman alueen vuoden pelaajaksi.

Finaalisarjasta jäi loimaalaisille jossiteltavaa, kun kapteeni Matti Oivanen oli loukkaantuneena sivussa melkein koko finaalisarjan ajan. – Lähdimme tietoisesti hiukan kapealla materiaalilla kauteen ja se kostautui nyt pahimmalla mahdollisella hetkellä, puheenjohtaja Kari Mylen myönsi. Puheenjohtaja muistutti, että joukkueen kokoamiseen vaikutti myös käytössä ollut pelaajabudjetti ja se, että yhden tai jopa kahden pelaajan lisäpalkkaaminen olisi saattanut aiheuttaa muutoksia muiden pelaajien osalta. – Jos olisimme jo ennen kautta täyttäneet 12 pelaajan kiintiön, olisimme ehkä joutuneet tinkimään jostain muualta. Nyt päädyimme tähän ratkaisuun ja kaikkiaanhan kausi oli kyllä hyvä. Runkosarjan voittoa pitää osata arvostaa. Sen lisäksi Mylen haluaa nostaa esiin joukkueen peli- ilmeen, joka oli läpi kauden erinomainen ja iloinen.

Ammattiurheilussa menestyksen lisäksi talouspuoli nousee aina esiin. Mylenin mukaan seura pysyi laaditussa budjetissa ja yhteistyökumppanien määrässä sekä kumppaneilta saaduissa rahamäärissä oli pientä kasvua edelliskauteen verrattuna. – Yhteistyökumppanien kanssa toimiminen on jatkuvaa työtä, Mylen alleviivaa.

Vaikka puheenjohtaja on kokonaisuudessa Mestaruusliigakauteen tyytyväinen, heittää mies myös ilmoille huolenaiheen, johon luultavasti ympäri lentopalloilevan Suomen on helppo mukautua: tasoerot nyky-liigassa ovat liian suuret. – Kyllä näin suuret tasoerot saattavat laskea lajin kiinnostavuutta yleisön silmissä. Siitä oli pieniä merkkejä runkosarjassa, Mylen myöntää. Puheenjohtaja toivoo, että liiga miettisi, mitä eroille voisi tehdä liigan tasolla.

Päättynyt kausi oli Lauri Rantaselle ensimmäinen kokonainen. Edelliskaudella Rantasesta tehtiin päävalmentaja kauden kuluessa, mutta nyt mies pääsi kokoamaan ja muokkaamaan heti keväällä oman näköistä joukkuetta. Siinä hommassa Rantanen onnistui täydellisesti ja joukkue ja sen pelaajat osoittivat vastavuoroisesti luottamusta päävalmentajaansa kohtaan. Voidaan hyvällä syyllä sanoa, että tämänvuotinen joukkue oli enemmän yhtenäisempi kuin aikaisemmat. Siihen Rantasella on suuri syy. Miehen kansakoulupohjainen ja opettajamainen lähestymistyyli ja sosiaaliset taidot antoivat hyvän pohjan. Mies jaksoi kuunnella pelaajia ja antoi myös vapauksia, joiden myötä molemmin puolinen luottamus kasvoi.

Päävalmentaja on puheenjohtajan kanssa samoilla linjoilla, että runkosarjan voitto on kova juttu. Menestymisen siinä on osoitus, että joukkue on suorittanut läpi kauden tasaisen varmasti ilman pelillisiä notkahduksia. Kun kysymys siirtyy puolestaan Suomen cupiin ja sen loppushowhun, tulee Rantaseltakin hiukan tylympää tekstiä. – Cupin välierän jälkeen kesti todella kauan päästä siitä pettymyksestä ja tuomaritouhusta yli. Miestä korpeaa selvästi se, että virallisen raportin tuomio tapahtumasta ei ole missään linjassa siihen, mitä kentän reunalla oikeasti tapahtui. Ihmetystä aiheuttaa myös se, että raportin perustelut olisi voinut tarkastaa tv- kameroiden kautta tai Ylen ääninauhoilta, koska televisioinnin takia molemmat päävalmentajat olivat ”mikitetty”.

Europelit olivat pitkän ja pimeän talven piristysruiske. Hurrikaani pääse kokemaan, minkälaista on pelata Euroopan ja koko lentopalloilevan maailman yhtä huippujoukkuetta vastaan. Italialainen Trentino oli oppitunti siitä, minkälaisessa arvossa lentopallo on Italiassa. – Italiassa huomasi, että siellä mennään tässä lajissa urheilupuoli edellä aivan kaikessa toiminnassa. Myös median kiinnostavuus oli yllätys. Heidän paikallisradio oli Loimaalla saakka tekemässä lähetystä!

Kausi 2016-2017 sisälsi kaikkiaan 41 virallista liigapeliä, siihen päälle europelejä neljä kappaletta ja neljä kotimaista cup-vääntöä. Yhteismääräksi tulee 49 ottelua. Siinä ajassa myös päävalmentaja sai koko ajan lisää oppia lajista. – Opin peleistä paljon, mutta myös harjoittelun ja pelaamisen jaksottamisesta. Ehkä suurin yllätys oli, kuinka vähän on oikeasti kauden aikana aikaa puhtaalle harjoittelulle. Kausi oli pirun kiireinen ja täynnä pelejä, selviä harjoittelujaksoja oli vaikea sovittaa viikko-ohjelmaan.

Tästä eteenpäin seuran toimistolla edetään kiireisiä aikoja. Joukkueen kokoaminen on käynnissä ja pelaajatarjonnasta pitäisi löytää ne oikeat pelaajat ja persoonat tulevan kauden joukkueeseen. Pelaajasopimuksia Hurrikaanilla on tässä vaiheessa tasan yksi, Matti Oivanen. Sen lisäksi Rantasen sopimus jatkuu, samoin kuin tilastovalmentaja Ari-Heikki Kulmalallakin.

-Hurrikaani tiedotus-