30 ottelun runkosarja Mestaruusliigan osalta on kääntymässä viimeiselle ”kilometrille”. Hurrikaanilla ja keskiviikon vierasjoukkueella Pielaveden Sampolla se tarkoittaa loppukiriä, jossa saatetaan tarvita maalikameraa avuksi. Niin tiukkaa on sijoitusten 3. ja 4. välillä. Tällä hetkellä Sampo on kolmantena 56 pisteellä ja kotijoukkue Hurrikaani neljäntenä yksi piste vähemmän. Tähän nähden keskiviikon ottelulla on suuri merkitys. Jos Sampo kuittaa Loimaalta kaikki kolme sarjapistettä, Jukka Tuovisen valmentama Sampo on varmuudella kolmas, eikä viimeisen kierroksen peleillä ole enää mitään merkitystä. Viimeisellä kierroksella Sampo kohtaa Joensuussa Riennon ja Hurrikaani matkaa jo runkosarjan kakkospaikan varmistaneen Tiikeri- lauman kotiluolaan.

Keskinäinen historia on Hurrikaanin puolella: 29 ottelua, joista Hurrikaani on voittanut 17 ja Sampo 12. Joukkueet ovat seitsemän liigakauden aikana kohdanneet yllättävän monta kertaa toisensa ja syykin on selvä. 07-08 kaudella runkosarjan lisäksi Hurrikaanin neitsyt-kauden puolivälierissä Sampo höykytti ottelusarjan itselleen suoraan 3-0. Itse asiassa sillä kaudella loimaalaiset eivät onnistuneet voittamaan yhtäkään erää Sammolta! Tämän jälkeen pikku hiljaa keskinäiset voimasuhteet ovat kääntyneet Hurrikaanille, joka kahden edelliskauden aikana pudotti savolaiset välierissä 4-1- lukemin pronssipeliin.

Kaksinkertainen Vuoden valmentaja ( 2003, 2005 ) Tuovinen on virittänyt konkaripitoisen joukkueensa huikeaan vireeseen vuoden 2014 puolella. Tämän vuoden puolella Sampo on pelannut 14 ottelua, joista se on voittanut 11 ja hävinnyt vain 3. Pistereppu on samassa ajassa lihonut 30 pisteellä. Hurrikaanin vastaavan ajanjakson saldo on 13 ottelua, 9 voittoa ja 4 tappiota. Pisteitä on karttunut 26.

Katsojien ei kannata keskiviikkona muistella edelliskausien keskinäisiä kamppailuja, koska niillä huijaa vain itseään. Niin paljon kovemmassa kunnossa savolais-vieraat ovat. Passari-ikoni Aki Riihimäki on saanut tehdä tilaa Toni Mäkituvalle, joka on valittu sekä tammikuun että helmikuun liigatähdistön passariksi. Mäkitupa on kehittynyt Tuovisen valvojan silmäparin alla tämän maan yhdeksi parhaista passareista. Miehen passipelistä on saanut nauttia ennen kaikkea energinen Enderwin Herrera, joka on tähän mennessä paukuttanut jo 461 pistettä ja on pistepörssin toisella sijalla. Suurin positiivinen tasonnosto on tapahtunut hakkurin paikalla, jossa Timo Leikas on löytänyt vanhan hirmuvireen. Viimeisen 11 pelin aikana Leikkaan kädestä on lähtenyt pallo vastustajan kenttään lähes 19 pisteen ottelukohtaisella pistekeskiarvolla.

Tilastot ovat totta kai vain tilastoja, eivätkä ne kerro aina totuutta. Mutta totuus on se, että Hurrikaani saa tehdä jokaisen pienenkin yksityiskohdan huolella, jos joukkue meinaa vielä kiilata Sampon ohi sarjataulukossa. Tähän on mahdollisuudet, mutta kaikkien pitää tällöin onnistua.

Normunds Veinbergs voi olla se yksittäinen tekijä, jonka läsnäololla saattaa olla kotijoukkueen kannalta positiivinen ja rauhoittava vaikutus. Maanantaina mies oli jo parketilla antamassa 15 liigavuoden kokemuksella yksittäisiä neuvoja. Ainakin Sergey Egorov ja Aivars Petrusevics saivat lähes isällistä taktista ja teknistä opastusta eri tilanteiden ratkaisemiseen.

Keskiviikon pelistä poissa Hurrikaanista on nilkkansa viime viikolla loukannut Antti Poikela. Jos viikko sitten Valepa- pelissä oli havaittavissa jo pudotuspelihenkeä, sitä samaa tulee olemaan myös keskiviikon ottelussa. Tulkaa ajoissa paikalle, nauttikaa lentopalloviihteestä ja antakaa tunteiden näkyä ja kuulua. Muistakaa, Hurrikaani on ”Team with the feeling!”

-Hurrikaani tiedotus-