Mestaruusliigakausi 2016-2017 on loppusuoralla. Kun sarjakausi starttasi Hurrikaanin osalta 16.10.2016 Porin Isomäen jäähallista Valepaa vastaan, ei runkosarjan päättymisestä ollut vielä hajuakaan. Nyt kuitenkin ollaan siinä pisteessä, että varsin monet ovat jo kääntäneet katseensa pian alkaviin pudotuspeleihin. Osalla joukkueista on panosta viimeisten parin kierroksen aikana valtavasti, mutta Hurrikaanin osalta ratkaisevinta on enää se, voittaako se runkosarjan vai ajaako Valepa mahdollisesti ohi päätöskierroksella. Näin vajaat 30 liigaottelua ja erilaiset cupit pelattuna voidaan todeta, että Hurrikaani on Lauri Rantasen johdolla pelannut varsin tuloksekasta lentopalloa. Sillä on nyt 15 ottelun voittoputki.

Edellinen tappio on 17.12.2016 Loimaalla pelastusta huippupelistä Valepaa vastaan, jolloin vahva mestarisuosikki Valepa kukisti kotijoukkueen 3-1. Sen jälkeen musta-keltainen armada on purjehtinut liigapeleissä voitosta voittoon. Pitkän sarjakauden aikana pelin taso on ymmärrettävästikin heitellyt, mutta missään vaiheessa taso ei ole romahtanut. On tullut muutamia heikkoja eriä- jopa muutama ottelu olisi huonommalla tuurilla saattanut kääntyä vastustajalle, mutta mitään pitkää pelillistä romahdusta ei tapahtunut. Vaikka joukkueen kokoonpano on ollut vajavainen koko kauden ajan, eikä ideaalitilannetta, 12 pelaajan harjoituksia ole Rantanen pystynyt vetämään, siihen nähden vallitseva tilanne on hämmästyttävän kova. Rantanen on taustajoukkojensa kanssa tehnyt niin kovaa tulosta, että perusloimaalaiset pessimistipirkotkin ovat joutuneet nostelemaan kulmakarvojaan positiivisuuden nimissä.

Lähitapiolan pistekisan voittanut Mikko Oivanen saa ohitettavakseen Lakkapään kovan torjunnan

Runkosarjan viimeiseen kotiotteluun Hurrikaani saa vahvaa kevättä pelaavan Team Lakkapään Rovaniemeltä. Kesken kauden rovaniemeläisjoukkue antoi potkut Normunds Veinbergsille ja tilalle seura nosti Henri Tuomen. Tuomen alaisuudessa joukkue on löytänyt lapinkullan kimalluksen ja se on noussut sarjataulukossa nato-ohjuksen lailla. Vuoden 2017 puolella Lakkapää on voittanut 15 pelaamastaan ottelusta kymmenen. Pisteitä se on saalistanut 30. Hurrikaani on vastaavasti 14 tämän vuoden puolella pelatusta ottelusta voittanut kaikki ja lihottanut pistepussiaan 35 pisteellä. – Meillä on perjantaina vastassa todella vahva vierasjoukkue. Lakkapäällä on kova torjunta, hyvä hakkuri Fredric Gustavsson ja ulottuva passari (arash Dosanjih), varoitteli Rantanen.

Perjantain voitto varmistaisi Hurrikaanille seurahistorian toisen runkosarjan voiton. Joten panoksia löytyy vielä runkosarjan viimeiseen kotiotteluun. Penkkiurheilijan kannalta on mukava seurata kahden liigan tähtihakkurin toimintaa. Mikko Oivanen (581pist) on pistepörssin toisena ja ruotsalaishakkuri Gustavsson (560pist.)kolmantena. Kauden kaksi aikaisempaa kohtaamista on merkitty Hurrikaanin nimiin, mutta jälkimmäisessä pelissä Lakkapää osoitti sitkeyttä häviten vain 2-3. Loimaan perjantai- illan kotipeli on hyvä ja valmistava tapahtuma puolentoista viikon päästä alkaviin pudotuspeleihin.

-Hurrikaani tiedotus-