Tämän kauden Mestaruusliiga vetelee viimeisiään. Hurrikaanilla on herkullinen loppuohjelma, se pelaa kahdesti Vammalan Lentopalloa vastaan ja runkosarjan voitto vaatisi kahdesta jäljellä olevasta pelistä yhtä pistettä. Ja samalla Savo Volleyn pitää neljästä jäljellä olevasta ottelusta ottaa kaikista kolme pistettä. Vaikka Savon tapaan Valepallakin on neljä ottelua jäljellä, se ei voi enää voittaa runkosarjaa.

Tasapisteissä paremmuus määräytyisi voittopelien lukumäärän mukaan ja siinä vertailussa loimaalaiset kukistaisivat sastamalaiset. Perjantain pelissä panosta on myös pudotuspelejä silmällä pitäen. On mahdollista, että Hurrikaani ja Valepa kohtaavat jälleen kerran kevään aikana, joten näiden pelien voittaja on lievästi niskan päällä.

Kun Antti Ropponen loukkaantui, joutui Hurrikaani muuttamaan hyökkäyspelaamistaan. Nyt suurinta hyökkäysvastuuta kantaa Sakari Mäkinen, joka varmasti on perjantain kärkikamppailussa merkattu mies. Mielenkiintoista nähdä, millä tavalla Janne Kangaskokko ja Valepa Mäkistä yrittävät pysäyttää.

Sastamalaiset ovat sarjan edetessä parantaneen joukkuepelaamistaan. Kun Mikko Esko on edelleen maanosan yksi parhaista passareista, pääsee mm. Erik Sundberg ja Niko Suihkonen nauttimaan erinomaisista hyökkäyspaikoista. Sen lisäksi Olli Kunnari on osoittanut, että mies on edelleen isojen pelien mestari.
Kun joukkueet perjantaina astelevat Loimaan Liikuntahallin parketille täyden katsomon eteen, pelataan joukkueiden välillä jo historian 62. ottelu.

Keskinäisissä peleissä Valepa on ollut selvästi parempi. Se on voittanut 40 ottelua ja Hurrikaani 21. Tämän kauden kaksi aikaisempaa kohtaamista on mennyt aina vierasjoukkueelle.