Team Lakkapää – Hurrikaani 1-3 (25-23,20-25,25-27,18-25)

Hurrikaanin Lapin kiertue sai tiistaina täydellisen alun. Se kukisti isäntäjoukkue Team Lakkapään Rovaniemellä melko vuoristoratamaisen ottelun jälkeen 3-1. Vierasvoitto tiesi sitä, että Hurrikaani jatkaa liigassa vuoden 2018 puolella ilman tappioita. Voitto oli sille jo viides putkeen ja kolmas voitto Lakkapäästä runkosarjassa. Vaikka pelaaminen ei tällä kertaa ollut aivan loistokasta, on joukkue löytänyt oman tavan pelata voittavaa lentopalloa. Se tekee nyt virheitä vähemmän kuin vastustaja ja se näkyy armotta tulostaululla positiivisena tuloksena.

– Tänään ei pommitettu ihan armottomasti syöttöruudussa, mutta saatiin kaverin vastaanotto rikki ja vaikeutettiin sen jälkeen heidän hyökkäämistä. Meillä ei aivan parasta pelaamista, ei saatu jatkopalloja tapettua tarpeeksi tehokkaasti, summasi Lauri Rantanen.

Hurrikaani olisi voinut hiukan huolellisemmalla pelaamisella ottaa viidennen 3-0 voittonsa putkeen, sillä se johti ensimmäistä erää lähes koko ajan. Hurrikaani johti vielä tilanteessa 23-21, mutta niin vain kotijoukkue tuli lopulta ohi. Samanlaisen kohtalon koki kotijoukkue kolmannessa erässä. Sitä Lakkapää vastaavasti johti 23-19, mutta lopulta Hurrikaani kirjasi erän itselle parilla torjuntapisteellä ja Maksim Buculjevicin pahojen aloitussyöttöjen ansiosta.

Ottelusta jobinpostia tuli Antti Ropposen pyöräytettyä nilkkansa torjuntatilanteessa. Vielä tiistai- iltana ei ollut varmaa, pystyykö Ropponen pelaamaan keskiviikkona Lentopalloseura Ettaa vastaan Oulussa. Rovaniemellä Hurrikaanin pelilliset johtajat olivat tuttuja nimiä. Jesse Mäntylä palkittiin parhaana. Mies urakoi varsinkin puolustuspalloissa erinomaisesti. Kertaalleen ypäjäläistynyt libero pelasti pallon sisäterällä takaisin pelattavaksi. Myös Tomi Rumpunen oli jälleen iso pelaaja. – Rumpuselta loistavat esitys. Välttämättä Rumpusen arvoa ei voi suoraan verrata pistemäärään, vaan mies rauhoittaa ja kokoaa joukkueen yhtenäiseksi, kuvaili Rantanen suojattiaan. Tällä kertaa Rumpunen paukutti myös pisteitä (18pist.) ollen koko Hurrikaani-joukkueen himokkain pistemies. Joukkueen tasaisuudesta kertoo myös se, että peräti kahdeksalle pelaajalle merkattiin vähintään yksi piste.

– Vaarallinen joukkue. On voittanut tiukkoja pelejä ja luottaa omaan pelaamiseen, joka on tällä kaudella tuottanut myös tulosta, kuului Rantasen kuvaus keskiviikon vastustajasta Ettasta. Rantanen nosti kolme nimeä Ettasta esille: Eetu Pennanen, Joonas Jokela ja Arttu Ronkainen. – Ettalla on hyviä nuoria pelaajia. Pennanen on ollut kova jo useamman kauden, mutta hakkuri Jokela ja Ronkainen ovat tulleet liigaan ryminällä. Rantanen tunnusti, että tämä kolmikko on pidettävä keskiviikkona aisoissa, jos Hurrikaani onnistuu kasvattamaan voittoputken jo kuuden ottelun mittaiseksi. Varsinkin Jokela on mielenkiintoinen pelaaja. Mies pelaa toista kauttaan liigassa ja on varmasti merkitty myös maajoukkueen päävalmentaja Tuomas Sammelvuon listalle isoilla kirjai milla.