Team Lakkapää – Hurrikaani 0-3 (17-25,18-25,22-25)

Harvoin Mestaruusliigassa enää yksi pelaaja kykenee niin täydelliseen dominointiin kuin Antti Ropponen (19pist.4ässää) sunnuntaina. Ropposen hakkurointi oli lähes virheetöntä. Kun Matthew Westin tarjoilemista 22 passista 15 päätyi pisteeseen, voidaan nurmolaiskasvatin Rovaniemen sunnuntai-iltaa pitää täydellisenä. Hakkurinsa tapaan myös koko Hurrikaani- joukkue oli terävällä pelipäällä. Vaikka lauantaina kova kärkikamppailu Siilinjärvellä Savo Volleyta vastaan oli päättynyt 2-3 tappioon, oli Jussi Heino onnistunut lataamaan joukkueensa iskuun Team Lakkapäätä vastaan. Lakkapää ei päässyt yhdessäkään erässä kiusaamaan vieraitaan kovinkaan vaarallisesti.

Hyvällä rutiinitasolla, varmalla vastaanottopelillä ja vahvalla laitahyökkäämisellä Hurrikaani nappasi täydet kolme pistettä Rovaniemeltä. Samalla loimaalaiset jatkoivat vahvaa saldoaan rovaniemeläisjoukkueita vastaan. Tämän kertainen voitto oli Hurrikaanille jo 13 voitto putkeen Lakkapäästä. Edellisen kerran rovaniemeläiset ovat juhlineet voittoa 12.3.2016!

– Ei näyttänyt haittaavan pitkä matkustaminen meidän tekemisessä. Hallittiin koko ajan. Se on paljon myös asennekysymys, haittaako pitkät matkustelut, analysoi Henrik Porkka. Porkan mielestä sunnuntaina ottelun ratkaisutekijät olivat vahva vastaanotto ja sen tuoma mahdollisuus tehokkaaseen hyökkäyspeliin.

– Oma peli oli ihan ok. Torjuntamäärä (3) on riittävä, mutta eihän keskipelaaja koskaan voi olla täysin torjuntamäärään tyytyväinen.

Porkka on ollut yksi syksyn positiivisia yllättäjiä. Miehen mukaan kasvanut itseluottamus on yksi isoin tekijä, että tulostakin on syntynyt.

– Tämä on jo kolmas liigakausi minulla, joten kyllähän jo tulosta täytyykin tulla. Samoin kesä maajoukkueen mukana kasvatti paljon. Nyt Jussi Heino antaa hyviä ohjeita ja helpottaa pelaamista vinkeillään. Minulla ei ole mitään valittamista tällä hetkellä.

Hurrikaanille vieraspeliviikonloppu oli tuloksekas. Lauantaina joukkue nappasi pisteen ja Rovaniemeltä kolme lisää. Joukkue asemoi itseään tukevasti kolmen parhaan joukossa, joka nuorekkaalle joukkueelle on tässä vaiheessa kautta hyvä tulos. Porkan mukaan alkava viikko tietää jälleen kovaa työntekoa ja taistelua.

– Maanantaina vedetään kevyt hölkkä, tiistaina huolletaan kroppaa ja keskiviikkona on luvassa kovaa treeniä. Sen jälkeen olemme valmiita kohtaamaan Loimun ja Ducksit.

-HurrikaaniMedia-