Hurrikaani-Loimaa voitti sunnuntai-illan trillerin kotisalissaan Mestaruusliigassa jumbona ollutta Joensuun Liiga-Rientoa vastaan lukemin 3-2 (20-25, 25-16, 25-21, 23-25, 15-12). Hurrikaanin tehokkain pistemies oli hakkuri Mikko Oivanen (24/+15). Riennolta löytyi leveältä rintamalta onnistumisia, mutta ykköspistemies oli hakkuri Nelson Murangwa (22/+8). Yleisöä ottelussa oli 649 katsojan verran.

Hurrikaani-Loimaasta paistoi väsymys läpi ottelun ajan selkeästi läpi. Neljäs peli reiluun viikkoon ei voinut olla näkymättä ja etenkin, kun kolme edellistä peliä on ollut vieraskentillä pitkien matkustamisten päätteeksi.

Ensimmäisen erän Joensuun Liiga-Riento voitti 25-20 -lukemin hyvinkin ennakkoluulottoman pelaamisen jälkeen.

Toisessa ja kolmannessa erässä Hurrikaani paransi pelaamistaan hieman. Vierasjoukkue kuitenkin auttoi loimaalaisia lukuisilla virheillään peliin mukaan.

Neljännessä erässä Liiga-Riento nosti jälleen pelin tasoaan. Joukkueesta esiin nousi parhaana pelaajana palkittu Tuomas Siirilä, joka murskasi hyökkäyksillään kotijoukkueen puolustusta, kuten myös Ruandalaishakkuri Nelson Murangwa.

Viidennessä erässä Hurrikaani-Loimaa nousi totutulle tasolle ja teki paikoistaan pisteet hallitsemalla erää ensimmäisestä pallosta viimeiseen.

”Kauden paras peli joukkueelta”

Ennakkoon sunnuntain ottelu piti olla Hurrikaanille helpompi, mitä se lopulta oli. Joensuun Liiga-Riento oli kentällä todella hyvä ja ansaitsi ottelusta ainakin pisteen, jos ei enempääkin. Vierailta esiin nousi jo aiemmin mainittu Tuomas Siirilä. 19-vuotias yleispelaaja pelasi mahtavan ottelun tekemällä 18 pistettä.

– Kauden paras peli joukkueelta- ja henkilökohtaisella tasolla mitaten. Oma peli tuntui hyvältä, mutta välillä oli tuuriakin mukana, kommentoi Siirilä loppukahveilla.

Siirilän kehuihin yhtyi myös päävalmentaja Jani Säisä, joka nosti myös koko joukkueen tasaisuutta esiin.

– Alkukaudesta ei kyetty pelaamaan sitä lentopalloa, mitä olisimme halunneet. Nyt alkaa pelistä löytyä niitä juttuja, mitä ollaan harjoiteltu. Tämän päivän pelistä näkyi läpi iloinen ilme ja laajalta rintamalta onnistumiset, kehui Säisä joukkojaan.

Tomi Mutkan vastaanottoprosentti ottelussa oli 55%.

”Kaveri hyökkäsi tänään paremmin kuin me”

Hurrikaani-Loimaan päävalmentaja Lauri Rantanen oli tyytyväinen voittoon, mutta otti omiin nimiinsä joukkueen valmistautumista.

– Valmistautuminen peliin oli ehkä hieman heikkoa, voin ottaa sen omiin nimiini. Peli oli kokonaisuudessaan tasainen. Liiga-Riento hyökkäsi meitä paremmin, mutta teki syöttövirheitä enemmän (25 syöttövirhettä). Pienten marginaalien peli ja olkoon tänään syöttövirheet se pieni marginaali, joka käänsi pelin meille.

Hurrikaanin parhaana palkittiin Eemeli Kouki, joka tuli kentälle vaihdosta ja teki yhteensä 19 pistettä (+12). Hyvään vireeseen päässyt Kouki syötti ottelussa myös kaksi ässää.

– Matkustaminen on mukavaa jätkien kanssa, mutta ei se parasta palautumista kuitenkaan ole lennellä Euroopassa. Italian reissun jälkeen oli vähän pöljä olo, kun rytmi harjoittelun ja pelaamisen suhteen muuttui niin paljon.

Tänään Kouki oli kuitenkin hyvä.

– Itseltä tänään oli kuitenkin hyvä peli. Kerkesin palautumaan reissuista hyvin loppuviikon aikana, tuntui hyvältä pelata, puhui aina niin hyvän tuulinen ex-kapteeni Kouki.

Suomen Cupissa jatkuu Hurrikaanin pelit

Hurrikaani-Loimaa jatkaa pelejään ensi viikonloppuna Hämeenlinnassa, kun Suomen Cupissa pelataan lauantaina välierä Valepaa vastaan ja sunnuntaina mahdollinen finaali. Mestaruusliigassa kotipelit jatkuvat helmikuun puolella lauantaina 11.2, kun Rantaperkiön Isku saapuu Loimaalle.

Hurrikaani-Loimaa – Liiga-Riento Joensuu 3-2 (20-25, 25-16, 25-21, 23-25, 15-12)

Avauskokoonpanot
Hurrikaani-Loimaa: #1 (L) Jesse Mäntylä, #9 Tomi Mutka, #11 Harrison Peacock, #12 Tuomas Koppanen, #13 Mikko Oivanen, #15 (C) Matti Oivanen ja #16 Luke Smith
Liiga-Riento: #5 Joni Savimäki, #6 Atte Rissanen, #7 Esa Hakulinen, #9 (L) Jari Nurro, #10 Tuomas Siirilä, #14 Fred Musoni ja #15 Nelson Murangwa.

– Hurrikaani tiedotus