Hurrikaani-Loimaa otti CEV-cupin avausottelussaan kotikentällä 807 katsojan edessä selkeän 3-0 (25-14, 26-24, 25-16) -voiton Bulgarian pääsarjan hallitsevasta mestarista Dobrudja 07 Dobrichista. Otteluparin voittaja etenee CEV-cupin neljännesfinaaleihin. Ottelun parhaat pistemiehet olivat kotijoukkueelta Mikko Oivanen (21/+15) ja vierailta Zhulien Georgiev (11/+3).

Hurrikaani-Loimaa tuli räväkästi otteluun eikä antanut 22 minuuttia kestäneessä ensimmäisessä erässä mitään mahdollisuuksia Dobrudjalle.

– Ensimmäiseen erään tulimme todella kovaa. Joukkueella oli todella kova lataus ja se pysy hallinnassa, ettei mennyt yli, kommentoi kauden parhaan pelinsä pelannut keskipelaaja Karri Kutinlahti ottelun jälkeen.

Toisessa erässä Hurrikaani johti jo selvästi vieraitaan. Tilanne oli parhaimmillaan jo 12-5 kotijoukkueelle, mutta Bulgarian hallitseva mestari nousi erässä kuitenkin aina tasoihin (24-24). Lopulta kuitenkin keltaisissa pelannut Hurrikaani-Loimaa onnistui ottamaan erän itselleen jatkopallojen jälkeen 26-24 -lukemin.

– Ottelun alusta alkanut hyvä pelaaminen jatkui aina toisen erään puoleen väliin asti ja sitten annettiin hieman löysää, ja menetimme tunnelatauksen, joten sen takia toisesta erästä tuli hieman vaikeampi, mitä ensimmäisestä, kertasi yhteensä kymmenen pistettä takonut nurmolainen.

Kolmannen erän vieraat aloittivat vahvasti, mutta Hurrikaani ei tästä hätkähtänyt, vaan marssi selvään erävoittoon 25-16 -lukemin.

– Kolmanteen erään löytyi taas sama tunnelataus päälle, mikä ensimmäiseenkin erään ja se oli sitten siinä, jatkoi yhden ässän syöttänyt ja neljästi ottelussa torjunut Kutinlahti.

Hurrikaanin pelaajilla oli syytä hymyyn keskiviikko-illan Europelissä.

Hurrikaanin pelaajilla oli syytä hymyyn keskiviikko-illan Europelissä.

”Kova kätiseksi joukkueeksi ne pelasivat erittäin fiksusti”

Hurrikaani-Loimaa ei paljoa armoa vastustajalleen antanut. Ennen ottelua kaikki tiesi, että erittäin nuori (keski-ikä 22.6v) ja pitkä (keskipituus 197cm) joukkue tulee vastaan. Tämä nostatti vastustajan odotusarvoa, mutta totuus oli toinen.

– Kova kätiseksi joukkueeksi ne pelasivat erittäin fiksusti, keskipelaajat olivat hyviä ja pomppu oli korkealla, mutta huomasi hyvin, että ovat nuori porukka. Tietyissä paikoissa olisivat voineet hieman enemmän malttaa, kertasi Kutinlahti vastustajaa.

Hurrikaani pelaa joulukuun aikana vielä toisen osan Dobrudja 07 Dobrichia vastaan. Tämä ottelu pelataan Bulgarian maaperällä. Hurrikaani tarvitsee vieraspelistä vähintään kaksi erää mennäkseen neljännesfinaaleihin. Kutinlahden mukaan Hurrikaanin ei tarvitse muuttaa mitään:

– Ei minun mielestä. Matti (Oivanen) voisi tulla kuntoon, mutta hyvin pärjäsimme tänään ilman häntäkin.

Karri Kutinlahti pelasi, kuten edellä mainittiin kauden parhaan pelinsä iskien tehot 10/+7. Kymmenestä pisteestä yksi syntyi ässällä ja neljä torjumalla:

– Varmasti oli paras peli tällä kaudella ja ehkä jopa moneen kauteen. Olen yleensä parhaimmillani kansainvälisissä peleissä ja niin kävi tänäänkin.

Hurrikaani-Loimaa ottaa käyttöön ”faniscoren”

Hurrikaani-Loimaan kotipeleistä tehdään jatkossa seurantaa siitä, miten hyvin yleisö on tunnistettavissa kotijoukkueen kannattajaksi. ”Faniscore” nousee, mikäli sinulla on jotain fanituotteita päällä kuten esimerkiksi Hurrikaanin kaulaliinaa, t-paitaa, fanipaitaa tms. Tämän illan faniscore oli 15,6. Parasta olisi, mikäli kauden päättyessä tai heti jo seuraavassa pelissä lukema olisi lähellä maksimia, eli lukemaa 100.

Mestaruusliigaa sunnuntaina

Hurrikaani-Loimaa jatkaa otteluitaan sunnuntaina kotisalissa, kun Mestaruusliigan 12. kierroksella vastaan asettuu nuorentunut Pielaveden Sampo. Sampo on meille äärimmäisen rakas vastustaja, sillä pielaveteläisiä vastaan olemme pelanneet monia upeita otteluita ja pudotuspelisarjoja. Tervetuloa siis ensi sunnuntaina kannustamaan keltamustat kauden 12. voittoon. Ottelu alkaa tuttuun tapaan kello 17:00 ja liput ovat 15€/kpl.

Hurrikaani-Loimaa – Dobrudja 07 Dobrich 3-0 (25-14, 26-24, 25-16)

Kokoonpanot

Hurrikaani-Loimaa: #1 (L) Jesse Mäntylä, #8 Karri Kutinlahti, #9 (C) Tomi Mutka, #11 Harrison Peacock, #12 Tuomas Koppanen, #13 Mikko Oivanen ja #16 Luke Smith.
Dobrudja 07 Dobrich: #1 Trifon Lapkov, #7 Dimitar Marinkov, #9 Iliya Petkov, #10 (C) Hristo Enkov, #11 Zhulien Georgiev, #14 Aleks Grozdanov ja #16 (L) Hristo Hristov.

– Hurrikaani tiedotus