Vantaan Ducks laittoi jälleen vahvasti hanttiin, mutta Hurrikaani-Loimaa otti viiden erän taistelun jälkeen toisen kiinnityksen välieräpaikkaan, joka on katkolla maanantaina.

Perjantai-illan hekuma Lumo-hallissa Vantaalla päättyi Hurrikaanin voittoon pitkän kaavan mukaan. Aivan kuten ensimmäisessäkin kohtaamisessa Loimaalla, Ankat aloittivat ottelun valtavalla raivolla ja nappasivat ensimmäisen erän itselleen.

Molemmat joukkueet jatkoivat samoilla seitsikoilla kuin paria päivää aikaisemmin. Ja ottelun juonikin meni pitkälti keskiviikon ottelun mukaisesti.

Ducksin hakkuri Karl Külaots (21/+11) oli kotijoukkueen tehokkain pelaaja. Miestä säesti Toni Kankaanpää (19/+12) ja Miro Määttänen (15/+9). Tällä kertaa Balint Magyar ei käyttänyt keskimiehiään niin ahkerasti kuin avausottelussa.

– Ducks pelaa tällä hetkellä paremmin kuin kertaakaan runkosarjassa. Taas alussa he tulivat kovaa päälle ja voittivat ensimmäisen erän. Mekään emme huonosti pelanneet, olen pettynyt vain neljännen erän peliin. Siinä tuli itsellekin pari pahaa virhettä, sadatteli Lauri Rantanen.

Päävalmentaja antoi itselleen piiskaa varsinkin tilanteessa, jossa Ducksin passari Magyar syötti kolme kertaa putkeen. Rantanen pohti ottelun jälkeen, olisiko pitänyt reagoida ja ottaa aikalisä ja nollata tilanne.

Jos Külaots oli isäntien tehokkain, samoin Mikko Oivanen (29/+19) jatkoi ensimmäisen ottelun kaltaista tulitusta.

– Mikin tehtävä on laittaa palloa kenttään, sen takia mies on joukkueessa, Rantanen totesi.

Oivanen on nyt kahteen otteluun saanut Harrison Peacockilta peräti 96 passia ja kahden pelin jälkeen pistekeskiarvo on käsittämätön 29,5.

Ottelun ratkaissut viides erä kulki vieraiden hienoisessa hallinnassa alusta loppuun saakka. Rutinoitunut Hurrikaani teki erässä vain yhden oman virheen ja kotijoukkue pari virhettä enemmän. Siinä oli loppujen lopuksi se ero, miksi Hurrikaani nappasi toisen voiton ja Ducks kärsi puolestaan toisen tappion.

Maanantaina katkon paikka

Joukkueet kohtaavat kolmannen kerran ensi maanantaina Loimaalla, jolloin Hurrikaanilla on mahdollisuus edetä jo kuudentena keväänä peräjälkeen välieriin. Rantanen odottaa, että kolmannestakin ottelusta tulee samanlainen hirmuinen taistelu.

– Tässä ei varmaankaan kumpikaan joukkue tee mitään ihmeellisiä taktisia muutoksia. Uskon, että samanlainen raivoisa peli odottaa meitä maanantaina. Pitää olla heti alusta hereillä ja lähteä taistelemaan voitosta ja jatkopaikasta.

Hurrikaanin ja Ducksin kahden kohtaamisen jälkeen on hämmästyttävää, kuinka Ducks on molemmissa peleissä voittanut avauserät. Rantasen mukaan sille ei löydy mitään yksittäistä syytä. Runkosarjassa 30 aikana Hurrikaani hävisi vain seitsemän kertaa ensimmäisen erän.

Tässä otteluparissa pelataan myös hyvin hyökkäysvoittoista lentopalloa. Molempien joukkueiden hyökkäysprosentit ovat yli 50. Hurrikaanilla se on 54% ja Ducksilla 51%.

Luultavasti Ismo Tuominen toivoisi, että ei joutuisi joukkueensa kanssa enää viidenteen erään. Nimittäin, Hurrikaani on nyt tällä kaudella pelannut kahdeksan kertaa viisieräisen ottelun ja voittanut ne kaikki.

Vantaa Ducks – Hurrikaani-Loimaa 2-3 (25-21, 18-25, 14-25, 25-23, 13-15)
Hurrikaani johtaa ottelusarjaa voitoin 2-0.

Kokoonpanot
Vantaa Ducks: #1 Alpar Szabó, #2 Lassi Nurminen, #6 Balint Magyar, #8 (L) Patrik Ovaska, #9 Karl Külaots, #12 Toni Kankaanpää ja #13 Miro Määttänen
Hurrikaani-Loimaa: #1 (L) Jesse Mäntylä, #8 Karri Kutinlahti, #10 Eemeli Kouki, #11 Harrison Peacock, #13 Mikko Oivanen, #15 Matti Oivanen ja #16 Luke Smith

– Hurrikaani tiedotus