VaLePa kaatoi kotiareenallaan Sastamalassa Hurrikaani-Loimaan puhtaasti 3-0 (25-20, 25-17, 25-21) -lukemin ja siirtyi Mestaruusliigan finaalisarjassa johtoon jo lukemin 2-0. Mestaruuteen vaaditaan neljä voittoa ja seuraava ottelu pelataan Loimaalla torstaina.

Maanantain peli Sastamalassa ei tuonut Hurrikaanille toivottua tulosta. Se joutui kovan kotijoukkueen kynsiin ja ne kynnet olivat terävät. Vieraat joutuivat otteluun ilman kapteeni Matti Oivasta, joka kentältä jo ensimmäisessä ottelussa Loimaalla. 

Kapteenin poissaolo saattoi näkyä osittain Hurrikaanin pelaamisessa, mutta sen taakse ei päävalmentaja Lauri Rantanen suostunut menemään. Rantanen myönsi, että kotijoukkue oli parempi jokaisella osa-alueella ja ansaitsi voittonsa.

Edelleen Valepan peli pyörii näyttävästi kolmikon Mikko Esko-Olli Kunnari-Urpo Sivula kautta, mutta nyt myös libero Jarmo Korhonen oli elementissään.

– Tänään ei ollut meillä mahdollisuuksia. Kaveri oli niin paljon parempi, Rantanen myönsi. Sen lisäksi, että Valepa onnistui kauttaaltaan, teki Hurrikaani harmittavan paljon omia virheitä. Erityisesti vastaanotossa oli suuria vaikeuksia kaikilla, josta Valepan kovalle ja taktiselle syötölle pitää antaa kunniaa.

Toista erää lukuun ottamatta, Hurrikaani sinnitteli aina taktiselle aikalisälle saakka kotijoukkueen kanssa tasapäisesti. Sen jälkeen Valepa jatkoi suorittamistaan kovalla tasolla, kun Hurrikaanilla taas muutama helpohko henkilökohtainen virhe kostautui.

Keskipelaaja Tuomas Koppanen on joutunut finaalisarjaan melko kylmiltään Oivasen poissaolon takia, mutta maanantaina Koppanen napsi kolme torjuntaa. Silti, Hurrikaani kaipaisi kipeäsi Oivasta takaisin kentälle, koska keskipelaaminen on melko vähäistä, eikä sillä saada tarpeeksi tuhoja aikaiseksi.

Luke Smith kirjautti 17 pistettä ja palkittiin joukkueen parhaana.

Rantanen kokeili myös Eemeli Koukin vaihtamista Tomi Mutkaan, mutta vaihdosta ei ollut suurtakaan apua joukkueelle.

– Hakkuripelissä pärjäämme tällä hetkellä aivan tasapäisesti, vertasi päävalmentaja.

Vaikka Jesse Mäntylälle sattui peräti kolme vastaanottovirhettä, päävalmentaja ei antanut liberolleen sapiskaa.

– Mäntylän vastaanottorooli on suuri ja tietyissä tilanteissa Jesse ottaa yksinään puolen kenttää. Siinä sattuu aina välillä virheitä, eli ei mitään ihmeellistä.

Ottelusarja on nyt kahden pelin jälkeen VaLePalle 2-0. Runkosarjan kakkonen on voittanut kevään kaikki pudotuspelit ja aloittanut finaalit todella terävästi.

Hurrikaanin on torstaina kotisalissa saatava aloitussyöttö paremmaksi, jottei Esko pääse pyörittämään maailmanluokan passipeliä niin helposti kuin tänään.

– Meidän on henkisesti helpompi pelata kotisalissa, joten olen luottavainen torstaina suhteen, pohti Rantanen.

Suuriin muutoksiin Rantanen ei ryhdy, mutta tiettyjä yksityiskohtia saatetaan tehdä seuraavassa pelissä eri tavalla.

VaLePa Sastamala – Hurrikaani-Loimaa 3-0 (25-20,25-17,25-21)
VaLePa johtaa finaalisarjaa voitoin 2-0.

Kokoonpanot
VaLePa Sastamala: #1 Jacob Guymer, #2 Urpo Sivula, #3 Tommy Carmody, #5 Timo Jokinen, #7 Mikko Esko, #10 (L) Jarmo Korhonen ja #15 Olli Kunnari
Hurrikaani-Loimaa: #1 (L) Jesse Mäntylä, #8 Karri Kutinlahti, #10 Eemeli Kouki, #11 Harrison Peacock, #13 Tuomas Koppanen, #13 Mikko Oivanen ja #16 Luke Smith

– Hurrikaani tiedotus