Hurrikaani-Loimaa nappasi kauden viidennen voittonsa yhtä monesta pelistä Mestaruusliigassa, kun loimaalaiset kaatoivat Oulun Ettan puhtaasti lukemin 3-0. Kauden viidessä ensimmäisessä pelissä Hurrikaani ei ole menettänyt erääkään. 804 katsojan edessä kotijoukkueen paras pelaaja oli australialaisyleispelaaja Luke Smith (13/+9).

Ensimmäisen erän alku oli todella tasainen. Ensimmäiset 14 pistettä Hurrikaani-Loimaa ja Oulun Etta menivät käsi kädessä, mutta tämän jälkeen kotijoukkue repäisi eroa vieraisiin karaten 14-9 –johdossa tekniselle aikalisälle. Aikalisän jälkeen Hurrikaani lisäsi kaasua ja etenkin kaksikko Mikko Oivanen – Luke Smith tekivät tuhojaan johdattaen loimaalaiset selvään 25-19 erävoittoon.

Toisen erän Oulun Etta aloitti vahvasti, kun joukkue karkasi 17-vuotiaan hakkurinsa Joonas Jokelan voimin jo 6-2 –johtoon. Tämän jälkeen Hurrikaani paransi otettaan ja nousi nopeaan tahtiin 7-7 –tasatilanteeseen ja lopulta Hurrikaani-Loimaa johti teknisellä aikalisällä peliä kahden pisteen erolla.

Aikalisän jälkeen Hurrikaani repäisi jälleen eroa lisää hakkuri Oivasen voimin ja johti erää jo lukemin 17-14. Olli Kuoksan johtama Etta ei kuitenkaan luovuttanut taistelua vaan nousi uudestaan taisteluun erävoitosta mukaan vahvan puolustamisen- sekä torjuntapelaamisen kautta. Lopulta tämä ei kuitenkaan riittänyt vaan Hurrikaani-Loimaa marssi komeaan 25-20 –erävoittoon, kun Matti Oivanen päätti erän ässäsyöttöön.

Kolmas erä noudatti pitkälti samaa kaavaa mitä kaksi ensimmäistäkin erää. Peli oli tasaista aina tekniselle aikalisälle asti kunnes Hurrikaani-Loimaa otti niskalenkin vieraistaan marssien erävoittoon 25-20 –lukemin. Ottelun päätti vahvasti alkukauden ajan pelannut Tomi Mutka nelospaikan iskuun.

Luke Smith oli kentän hahmo. Yleispelaaja iski palloa ihan omista korkeuksistaan.

Luke Smith oli kentän hahmo. Yleispelaaja iski palloa ihan omista korkeuksistaan.

 

”Antoivat hyvän haasteen”

Hurrikaani-Loimaan parhaana pelaajana ottelussa palkittiin yleispelaaja Luke Smith. Australialainen oli ottelun jälkeen väsynyt, mutta tyytyväinen tulokseen:

– Oulun Etta antoi hyvän haasteen meille, mutta pystyimme vastaamaan siihen hyvin. Tänään oli tosi hauska peli, kommentoi 13 pisteen Smith loppukahveilla.

Mikko Oivanen oli tehokkain Hurrikaani sunnuntai-illan ottelussa iskien 17 pistettä:

– Ihan hyvä peli oli meiltä. Joukkueena pelasimme jälleen hyvin. Syöttö- ja torjuntapuolustus toimi meillä todella hyvin, tuumi hakkuri Oivanen heti ottelun jälkeen.

17 pisteestä ja yhdestä ässästä huolimatta Oivanen ei ollut täysin tyytyväinen omaan peliinsä:

– Alkuun tuli hieman tyhmiä lyöntejä ja Etta sai näin torjuntoja. Kolmas erä oli ihan hyvää peliä. Sinällään hyvä, että suoria virheitä ei tullut. Syöttö oli aika heikkoa.

Oivanen antoi myös krediittiä Oulun Ettalle:

– Oulun Etta on aika ikävä porukka. Puolustavat todella hyvin ja varmistaa tosi hyvin. Jotain muuta joukkuetta vastaan olisimme saaneet torjuntoja paljon enemmän, mutta tänään niitä kertyi vain kahdeksan.

Suomen Cupia keskiviikkona

Hurrikaani-Loimaa on puhtaalla pelillä Mestaruusliigassa toisena viiden kierroksen jälkeen. Keskiviikkona joukkue on jälleen tulessa, kun Suomen Cupin puolivälierien ensimmäisessä osaottelussa vastaan asettuu loistavasti pääsarjassa alkukauden pelannut Vantaan Ducks (Ent. Korson Veto), joka johtaa Mestaruusliigaa 17 pisteellä kaksi peliä Hurrikaania enemmän pelanneena. Ottelu ex-Hurrikaanipäävalmentaja Ismo Tuomisen joukkuetta vastaan alkaa klo. 18:30 Loimaan liikuntahallissa.

Seuraavan kerran Mestaruusliigaa pelataan Loimaalla lauantaina 19.11, kun LEKA Volley saapuu kaupunkiin.

Hurrikaani-Loimaa – Oulun Etta 3-0 (25-19, 25-20, 25-20)

Avauskokoonpanot
Hurrikaani-Loimaa: #1 (L) Jesse Mäntylä, #9 Tomi Mutka, #11 Harrison Peacock, #12 Tuomas Koppanen, #13 Mikko Oivanen, #15 C Matti Oivanen ja #16 Luke Smith.
Oulun Etta: #2 Eetu Pennanen, #3 Antti Ronkainen, #5 Niko Haapakoski, #10 Joonas Jokela, #12 (L) Petteri Kiilunen, #15 Markus Väisänen ja #17 Markus Kaurto.

– Hurrikaani tiedotus