Hurrikaani-Loimaa nappasi kauden seitsemännen voittonsa tutuin 3-0 –lukemin Loimaan liikuntahallissa LEKA Volleyta vastaan 728 katsojan edessä. Hurrikaanin tehomiehenä häärivät totutusti Oivasen veljekset, joista Mikko iski otteluun enemmän (14/+8) pisteitä, mutta Matin tehotilasto (13/+10) oli parempi. LEKA’n hakkuri Timo Leikas palkittiin vieraiden parhaana. Leikas iski tehot 8/+2.

Keski-iältään kovin nuori LEKA Volley oli lauantaina selvä vastaantulija Loimaalla. Jokaisen kolmen erän alussa Hurrikaani-Loimaa pääsi helposti viiden pisteen karkumatkalle ja pelaili erät loppuun keräten aina selvän eron. Suurimpia syitä näin selviin eriin oli kotijoukkueen vahva syöttö- ja torjuntapeli. Hurrikaani syötti ottelussa kahdeksan ässää, joista Matti Oivanen viisi LEKA’n yhtä ässää vastaan. Torjuntoja kotijoukkueelle kertyi seitsemän, kun taas vieraille kaksi.

Hurrikaanin päävalmentaja Lauri Rantanen katsoi toimittajan kanssa samaa peliä:

– Kyllä kaikki lähtee jälleen kerran syöttö- vastaanottopelistä liikkeelle. Hyvät syötöt luovat vastustajalle paineen ja hyvällä vastaanotolla me pääsemme hyökkäämään vahvasti. Syöttäminen oli todella hyvää, sillä syötöllämme tuli vain 11 virhettä, mutta syötimme kahdeksan ässää.

Lisäksi kiitosta päävalmentajalta heruu myös taiteilijanimen ”taikuri” –saaneelle passari Harrison Peacockille:

– Kyllä meidän passari on vain niin älyttömän kova. Peacock tarjoaa hyökkäyspeliin todella paljon monipuolisuutta passeillaan.

LEKA Volley ei saanut missään vaiheessa otetta Hurrikaanin pelistä. Kotijoukkueen loistavasta vastaanottopelistä kertoo se, että LEKA syötti ainoastaan yhden ässän ja se tuli avauserään.

Vierasjoukkueen parhaana palkittiin joukkueesta eniten pisteitä tehnyt hakkuri Timo Leikas. Leikas painotti loppukahveilla, että eilinen viisi erää kestänyt ottelu Raisiossa Loimua vastaan ei vaikuttanut tämän illan otteluun:

– Eilinen vaikutti eilen, mutta ei tänään. Tähän peliin oli ihan normaalit valmistautumiset ja rutiinit. Kaikki latinki oli tämän illan pelissä.
LEKA Volleyn hakkurilla oli selvä syy siihen, miksi Hurrikaani oli parempi:

– Hurrikaani pelaa simppeliä peliä. Todella yksinkertaista lentopalloa, joka tuottaa tulosta, kun emme pysty siihen vastaamaan.

Matti Oivanen oli verkolla kuningas. Jälleen kerran.

Matti Oivanen oli verkolla kuningas. Jälleen kerran.

 

“Kuin polkupyörällä autoa vastaan”

Vielä tänään vieraiden nimellisenä päävalmentajana toiminut keskitorjuja Jukka Lehtonen ei ollut tyytyväinen tulokseen, tietenkään:

– Me lähdimme tavoittelemaan tästä viikonlopusta kolmea pistettä, mutta saimme vain yhden. Tämän päivän pelissä oltiin vähän kuin polkupyörällä autoa vastaan liikkeellä. Kun valot vaihtuivat punaisesta vihreäksi, niin pysyimme hetken rinnalla, kunnes Hurrikaani karkasi.

Tällä viikolla perheenlisäystä saanut australialaisyleispelaaja Luke Smith (10/+9) oli tyytyväinen joukkueensa esitykseen ottelussa:

– Pelaamisemme on helppoa, koska meillä on pelissämme selvät sävelet. Kaikki tietävät paikkansa. Pelaamme puhdasta lentopalloa. Kaikki suorittavat korkealla tasolla.

Alkukaudesta Smith on iskenyt hyvällä prosentilla palloa kenttään ja hänen sekä maanmiespassari Peacockin väliltä on löytynyt selvä yhteys.

Yleispelaaja näkee pelaajien kemian olevan loistavalla tasolla:

– Mahtavalta. Me ollaan viimeisen kahden ja kolmen viikon aikana löydetty peliämme uudelleen.

Hurrikaani-Loimaa jatkaa puhtaalla pelillä Mestaruusliigan kärjessä seitsemän ottelun jälkeen. Kasassa on 21 pistettä ja erävoittoa. Yksikään joukkue ei tällä kaudella ole onnistunut voittamaan Hurrikanilta erää. Tätä tule seuraavassa Mestaruusliigan kotiottelussa yrittämään loimaalaista voimaa lisää saanut Rantaperkiön Isku keskiviikkona. Arkiottelu tamperelaisia vastaan alkaa klo. 18:30. Tervetuloa seuraamaan miten kotijoukkueen käy tuolloin.

Hurrikaani-Loimaa – LEKA Volley 3-0 (25-15, 25-16, 25-17)

Avauskokoonpanot
Hurrikaani-Loimaa: #1 (L) Jesse Mäntylä, #9 Tomi Mutka, #11 Harrison Peacock, #12 Tuomas Koppanen, #13 Mikko Oivanen, #15 C Matti Oivanen ja #16 Luke Smith.
LEKA Volley: #1 Antti Reijonen, #2 Lasse Jäntti, #5 Eelis Karinen, #8 (L) Teemu Silventoinen, #9 Jan Helenius, #15 Timo Leikas ja #18 Jukka Lehtonen.

– Hurrikaani tiedotus