Liiga-Riento – Hurrikaani 0-3 (16-25,23-25,17-25)

 

Lauri Rantasen päävalmentajaura jatkuu edelleen puhtaana. Rantanen aloitti kauden Nicola Gioliton tuuraajana kolmen ensimmäisen ottelun ajan. Niistä tuloksena täydet 9 pistettä. Nyt kaksi peliä Gioliton potkujen jälkeen vakituisena päävalmentajana toimineena meno jatkuu edelleen voitokkaana. Uudistuneen Hurrikaanin kohtalon sai kokea Joensuun Liiga-Riento. Riento ei pystynyt kuin hetkittäin haastamaan liigauran 300.pääsarjaottelunsa pelannutta vierasjoukkuetta. Voiton avaimet löytyivät tällä kertaa yleispelaajaosastolla, jossa ennen kaikkea Eemeli Kouki pelasi virheettömästi. Mauri Kurpan 15 passista kapteeni Kouki tappoi 11 palloa ilman, että teki yhtään virhettä. Myös vastaanotto oli kapteenilla varmaa.

– Kouki pelasi hienon pelin. Olen muutenkin meidän yleispelaajiin enemmän kuin tyytyväinen. Myös Luke Smith (10pist.1ässä,1torj.) oli pelipäällä. Kurpan passipelille täytyy antaa kiitosta. Kun Mohamed Alhachdadin peli ei tänään ollut totutun tehokasta, Kurpan onnistui pelaamaan muiden laitureiden kanssa hyvin yhteen, kiitteli Rantanen. Rantasen mukaan Hurrikaanin syöttöpeli oli rautaa. Kymmenen ässäsyöttöä ja yhdeksän syöttövirhettä on kova työnäyte koko joukkueelta kolmeen erään. Samoin torjuntapelaaminen oli hyvällä mallilla. Joensuussa kotijoukkue pysähtyi yhdeksän kertaa vierasjoukkueen torjuntaan. – Meillä on sellainen torjunta-arsenaali, että tulosta pitääkin tulla.

 

Toisessa erässä Riento pysyi mukana ottelussa lähes erän loppuun saakka. Sitten syöttöruutuun astui Matti Oivanen. Oivasen käsi kävi tylysti ja huittislaisen maankuulu ”taktinen leija” johdatti joukkueensa erävoittoon. – Sanoin aikalisällä, että oma peli riittää kääntämään erän. Ja korostin, että syöttöruudussa ei tarvitse kättä vetää tyhjäksi. No, Masse laittoi sitten 80% tehoilla ja pallot putosi mukavasti Riennon kenttään, naurahti Rantanen. Päävalmentajan mukaan joukkueen taktiikka oli keskittyä omaan peliin ja parantaa sitä. Muutama yksityiskohta Riennon pelistä oli käyty läpi, mutta pääpaino oli siinä, miten oma joukkue pelaa ja reagoi tilanteisiin. Näyttää siltä, että hiukan yksinkertaisempi taktiikka on nyky- Hurrikaanille parempi. Joukkueesta löytyy kuitenkin niin paljon taitoa, että sitä ei parane tukahduttaa liian valmiiksi pureskellulla taktisella ohjeistuksella.

Joukkue jatkaa harjoittelun puitteissa hiukan kevyemmällä viikolla. Valmennus antaa pelaajille aikaa palautua kovasta ottelu- ja harjoitteluruuhkasta rauhassa. – Me olemme tehneet kovin töitä koko kauden. Nyt annetaan sielun ja kropan levätä kunnolla. Edessä ovat mielenkiintoiset pelit, analysoi Rantanen. Tulevana viikkona Hurrikaani matkaa sunnuntaina Kokkolaan ja seuraavalla viikolla se pelaa kaksi tärkeää kotipeliä. Keskiviikkona Leka saapuu Loimaalle ja viikon päättää Loimun vierailu sunnuntaina. – Haluan, että joukkue on vireystilaltaan täydessä iskussa näissä peleissä. Samaten hiukan rauhallisempi harjoittelutahti takaa sen, että kaikki ovat nälkäisiä harjoituksissa.

Riennon passari Petteri Penttinen kommentoi Hurrikaanin pelanneen vahvasti ja suuri ero tuli syöttö- vastaanottopelissä. – Oivanen syötti hyvin läpi ottelun. Myös Kouki säesti syöttövuoroillaan hyvin. Muutenkin koko Hurrikaanijoukkue syötti tehokkaasti vähillä virheillä. Ollaan voitettu pelejä hakkuri Michael Chemoksen johdosta. Hiukan saisi muut laiturit auttaa. Pelaamme liian yksipuolisesti ja vastustajat ovat oppineet pelitapamme tässä vaiheessa runkosarjaa. Kaikkiaan neljä kautta Loimaalla pelannut Penttinen ei vielä tämän kauden jälkeen tiedä, missä ensi kaudella pelaa. Perheeseen odotetaan huhtikuun lopulla kolmatta lasta, joten pelipaikkaa ja joukkuetta mietitään myös perheen kannalta.

-Hurrikaani tiedotus-