Keskiviikko päättyi Hurrikaanin kannalta lopulta onnellisesti. Vaikka myllerrys oli eilen ennen Sampo- peliä melkoista, onnistui joukkue nappaamaan uuden päävalmentajan kanssa kolme pistettä. Lauri Rantasen virallinen debyytti päättyi voitokkaasti ja miehen omia tuntemuksia pelipäivänä voi vain kuvitella. Hyppääminen liikkuvaan junaan kesken kauden ja pelillinen epävarmuus eivät varmastikaan olleet se optimaalinen tilanne, jossa Rantanen olisi välttämättä halunnut olla.

– En ole missään vaiheessa ajatellut, että olisin joskus liigajoukkueen päävalmentaja. Tässä nyt kuitenkin ollaan ja mennään joukkueen kanssa eteenpäin, päävalmentaja kommentoi puhelimitse. Loimaan Jankossa pitkään pelannut ja valmentanut Rantanen on kuitenkin nyt tilanteessa, missä jokaista peliä seurataan suurella mielenkiinnolla. Vastuu on suuri ja pelaajien ja sidosryhmien luottamus pitää voittaa.

– Olen todella iloinen, että pelaajat osasivat käsitellä muuttuneen tilanteen oikealla tavalla. Nyt jokainen pelaaja oli käynyt peilin edessä ja taisteltiin yhdessä.

Otteluihin valmistautumisessa ei miehen omien sanojen mukaan ole suuria eroavaisuuksia Nicola Gioliton aikakauteen verrattuna. Tiettyjä taktisia yksityiskohtia saatetaan nyt pelata eri tavalla ja pääpaino on oman pelin kehittämisessä. Vaikka vastustaja scoutataan tarkkaan videoilta, jätetään pelaajille mahdollisuus tehdä luovia ratkaisuja pelin aikana.

– Pelaajille annan tiettyjä vapauksia päättää, miten eri tilanteet pelataan. Ja ensimmäisen virheen jälkeen ei joudu teloituskomppanian eteen, päävalmentaja kertoo.

Sunnuntaiksi Hurrikaani matkaa Joensuuhun Riennon vieraaksi. Ottelun tavoitteena on metsästää kolme pistettä. – Lähdetään pitämään sama pelillinen taso kuin keskiviikkonakin. Vastustaja on eri, joten tiettyjä asioita tehdään ja toteutetaan hiukan eri tavalla. Mutta edelleen, oman pelin kautta mennään eteenpäin.

 

-Hurrikaani tiedotus-