Ducks – Hurrikaani 1-3 (18-25,21-25,25-18,22-25)

Kasimir Vuorinen, Thomas Douglas-Powell, Max Staples ja Antti Ropponen. Siinä melkoisen nimekäs poissaololista. Vaikka Hurrikaani oli Vantaan Lumo- hallissa siipirikkoinen, pystyi se kukistamaan paikallisen Ankka-lauman keskiviikko-illan kunniaksi. Itse asiassa Hurrikaani ampui Ankat alas tiiviillä joukkuepelillä, jossa tällä kertaa loukkaantumisten takia Lauri Rantanen oli joutunut sekoittamaan pakkaa oikein huolella. Normaalisti hakkurina pelaava Petteri Friberg oli yleispelaajana ja sai päävalmentajalta puhtaat paperit. Sen lisäksi Karri Kutinlahti oli hakkurina kolme erää ja Matti Oivanen erän verran. – Hienosti joukkue ja pelaajat reagoivat loukkaantumisiin ja aika tavalla erilaiseen kuusikkoon. Tapio Toiviainen (13pist.+5) oli ehkä se kirkkain tähti tänään. Tapsa otti vastuuta ja onnistui hienosti, kiitteli Rantanen. Jos asenne ja joukkuepelaaminen olivat tällä kertaa voiton avaimet, löysi Rantanen ottelusta parannettavaakin. – Meille tarjoutui tänään paljon torjuntamahdollisuuksia, mutta nyt ei saatu torjuntoja. Ja pari helppoa palloa tippui torjunnasta meidän kenttää. Muuten homma toimi. Tehtiin pääsääntöisesti oikeita ratkaisuja. Heitettiin sormilla palloa oikeisiin paikkoihin kun oli paikka, puolustettiin ja liikuttiin hyvin.

Vantaan Ducksista on povattu Mestaruusliigan mustaa ankkaa. Sen kokoonpano on pysynyt hyvin kasassa viime kaudesta ja se sai pidettyä Unkarin maajoukkuepassari Balint Magyarin riveissä. Huhujen mukaan joukkue vahvistuu ensi viikolla toisella ulkomaalaispassarilla, joten isä-ankka Ismo Tuomisella on positiivinen tilanne kokoonpanon suhteen.

Hurrikaani ei ole tällä kaudella päässyt kertaakaan pelaamaan harjoituspelissä suunnitellulla seitsikolla. Max Staples ja Antti Ropponen ovat olleet sivussa koko syksyn ja nyt D-P ja Vuorinen ovat liittyneet vemppajonoon. Ropposen pelaaminen Mestaruusliigan avauksessa reilun viikon päästä on mahdollista, mutta muiden osalta kuntoutumista seurataan päivä kerrallaan. – Onhan tämä ollut välillä melko tuskaista, totesi päävalmentaja repaleisesta harjoituskaudesta. Rantasen tuskan ymmärtää, sillä mies sai käsiinsä 12 pelaajan rosterin, joka on kuitenkin vähentynyt painajaismaisella tavalla. Perjantaina Loimaalla, joukkueiden kohdatessa uudestaan, Hurrikaani jatkaa rampalinjalla, mutta Rambo-asenteella. Ottelu Liikuntahallissa alkaa jo kello 17.00

-HurrikaaniMedia-