Lauantaina vietetään Pyhäinpäivää, joka tarkoittaa kristillisten pyhimysten, marttyyrien ja vainajien muistopäivää. Välttämättä Loimaalla ei nähdä sen enempää pyhimyksiä tai muitakaan kirkollishahmoja, mutta varmasti tullaan näkemään raju kamppailu sarjapisteistä. Lähes klassikoksi menneiden kausien aikana muodostunut Hurrikaanin ja Pielaveden Sampon välinen kohtaaminen on järjestyksessään jo joukkueiden 51. Joukkueet ovat kohdanneet toisensa lähes tavaksi muodostuen pudotuspeleissä, mutta nyt näytellään vasta joukkueiden ensimmäinen tämän kauden kohtaamisista.

Hurrikaani on viime peleissä osoittanut vaarallisuutensa ja vahvuutensa. Kun sairastupa on tyhjentynyt ”kestovemppa” Kasimir Vuorista lukuun ottamatta, näyttää Lauri Rantasen lauman tilanne lähes erinomaiselta. Rantanen on löytänyt optimaalisen avausseitsikkonsa, jossa tulivoimaa ja jatkopallo-osaamista on lähes rajattomasti. Viime kauteen verrattuna Hurrikaani puolustaa paremmin, se liikkuu paremmin ja jatkopalloissa löytyy passari Maksim Buculjevicilla useita ratkaisuvariaatioita. Sen lisäksi aloitussyöttö on ollut- jos ei murhaava, niin ainakin tehokas. Joukkue on syöttänyt liki 10 ässää per ottelu. Sen vastapainoksi syöttövirheitä on tullut vähän, joten tämäkin osa-alue on kunnossa.

Edellisessä ottelussa Vantaa Ducks kiusasi kotijoukkuetta avauserän verran, jonka jälkeen Hurrikaani löysi moottoristaan turbon ja päästeli ankoilta karkuun. Nyt vastaan asettuu kaliiberiltaan erilainen joukkue. Sampo on hyvin Hurrikaanin kaltainen joukkue. Sillä erotuksella, että syöttöviivan takaa se ei ole onnistunut pommittamaan ässiä aivan loimaalaisten tyyliin. Silti, joukkueen pelissä on vaarallisia osa-alueita, joista se tärkein on laitapelaajien tehokkuus. Päävalmentaja Timo Tolvasen pyhä kolminaisuus: Eetu Häyrinen-Andrud Raadik-Enderwin Herrera  on aloittanut liigakauden hyvin. Hakkuri Häyrinen (114pist.8ässää,6torjuntaa) on ollut jopa häikäisevän tehokas. Häyrisen hyökkäysprosentti on 55, joka on hakkurille äärettömän kova lukema. Paluumuuttaja Herreran tehokkuus on ollut alkukauden otteluissa 44% luokkaa ja viime kauden pistepörssin voittaja Raadik on päättänyt pisteeseen 43% hyökkäyksistä. Tämä kolmikko on saldonnut  yhteensä 286 pistettä, 17 ässää ja 21 torjuntaa.

Sampo Volley aloitti päävalmentajaksi tulleen ex- Sampo-legendan Timo Tolvasen kanssa Mestaruusliigakauden hyvin. Se voitti viisi ensimmäistä ottelua, mutta kahdessa viimeisessä pelissä on tullut turpaan niin Lentopalloseura Ettalta kuin Vammalan Lentopallolta. Tappiossa yhdistävänä tekijänä on ollut passari Petteri Penttisen poissaolo. Yksi tämän liigan taitavimmista passareista on loukkaantuneiden listalla ja tämä on osittain syönyt Sampon tehoja. On epäselvää, pystyykö Penttinen pelaamaan jo lauantaina Loimaalla, jossa mies oli aikoinaan neljän kauden ajan Hurrikaanin ykköspassari ja vaativan loimaalaisyleisön suosikki.

Kotijoukkue starttaa otteluun mukavassa kolmen ottelun voittoputkessa. Pelillisiä ongelmia ei ole näköpiirissä, joten Rantanen saattaa lähteä joukkueensa kanssa Pyhäinpäivän otteluun varsin itsevarmana ja levollisena. Kolmikko Matti Oivanen (82pist.21ässää,21torjuntaa)-Antti Ropponen (131pist. 15ässää, 8torjuntaa)- Thomas Douglas-Powell (114pist. 14ässää, 8torjuntaa) on ollut alkukaudesta Hurrikaanin keihäänkärki. Ehkä uransa parasta kautta Suomessa pelaava kapteeni Oivanen on ollut ilmiliekeissä. Pallo on saanut kyytiä niin verkolla kuin syöttöruudussa. Samoin uudet kasvot Douglas-Powell ja Ropponen ovat päässeet samalla pelikirjan sivulle päävalmentajan kanssa. Luultavasti Rantanenkin toivoo hiukan lisää tappotorjuntoja, joita joukkue on napannut 2,2 per erä.

Ensimmäinen erä lähtee Loimaalla lauantaina käyntiin tuttuun tapaan kello 17.00

 

-HurrikaaniMedia-