Hurrikaani-Loimaa – Kokkolan Tiikerit 3–1 (20–25, 25–19, 27–25, 25–17)

Loimaan liikuntahallin parketille asteli keskiviikkona kaksi edellisissä otteluissaan virheisiin kaatunutta joukkuetta. Hurrikaanilla oli takanaan historiallinen tappio PerPolle, ja Tiikerien hyvät erien alut Akaa-Volleytä vastaan kaatuivat omiin syöttövuoroihin.

Voisi siis kuvitella, että verkon molemmille puolille asettui hyvin valmistautuneet ja sisuuntuneet joukkueet. Molempien otteista valmistautuneisuus ja sisukkuus loistivat kuitenkin poissaolollaan, eikä kumpikaan joukkueista saanut otetta pelistä.

– Ei oltu valmiina heti pelaamaan ja se on sitten tuon näköistä, Hurrikaanin parhaana palkittu Peter Vuorinen pahoitteli.

Tiikerit teki ensimmäiseen erään viisi syöttövirhettä ja vastaanotto oli heikkoa, mutta silti hyvin puolustaneet kokkolalaiset hallitsivat ensimmäistä erää selkeästi. Hurrikaanin hyökkäykset olivat tehottomia ja puolustus ei päässyt kiinni Tiikerien monipuoliseen hyökkäyspeliin.

– Ainakin se tyydyttää, että parannettiin pelin edetessä. Alku ja ensimmäinen erä oli aika hätäistä tekemistä, eikä löytynyt missään vaiheessa rauhaa meidän hommiin. Luulen, että ensimmäisen erän puolustukset menivät 20–2 vieraille ja siitä kuitenkin noustiin, puheliaalla päällä ollut Hurrikaanin päävalmentaja Jussi Heino kommentoi.

Toisessa erässä Hurrikaanin tekeminen parani hieman ja Tiikerien ei. Santeri Välimaan johtamat loimaalaishyökkäykset eivät olleet liikaa hakkuri Kristers Dardzansin varassa, vaan tulitukea tuli myös laidoilta ja keskustasta. Toista kertaa Hurrikaanin paidassa esiintynyt Adrian Petruf on parantanut otteitaan erä erältä, vaikka Heinon mukaan slovakialainen on Hurrikaanin pelitavan suhteen vielä täysin raakile.

– Eihän poika ole ollut kuin pari kolme viikkoa vasta mukana treeneissä, niin on hyvin vaikea päästä meidän peliajatukseemme käsiksi.

– Ja kun puhutaan meidän yleispelaajistamme, niin semmoinen tilannetaju ja ymmärrys, että koska tehdään mitäkin, niin siinä meillä on jonkin verran vielä töitä edessä.

– Ehkä me pikkuisen jäätiin pitkässä juoksussa hyökkäystehoissa jälkeen. Pelattiin hyviä pätkiä ja sitten pelattiin pikkuisen heikompia pätkiä. Se on ehkä tässä alkukaudesta ollut meille tyypillistä, että pelin taso heittelee, Tiikerien päävalmentaja Mikko Keskisipilä kommentoi.

Kolmannesta erästä muodostui hakkurien kaksinkamppailu, jonka loppuhetkillä kotijoukkue vei pidemmän korren. Marraskuisen harmaa tunnelma vaihtui astetta iloisempaan, ja kotijoukkueen mukana myös yleisö heräsi tukemaan omiaan vahvemmin.

– Kolmas erä oikeastaan tappoi meidät. Vastustaja suoritti hyvin viimeisissä pisteissä ja me annoimme erävoiton heille virheiden ja helppojen pisteiden kautta. Hurrikaanin puolustus ja torjunta alkoi kaivamaan linjalyöntini erittäin hyvin pois, emmekä pystyneet pysäyttämään heidän hakkurinsa samoja lyöntejä, Tiikerien parhaana palkittu hakkuri Daniel Thiessen harmitteli.

Kolmannen erän loppupuuskat äityivät kunnon puhuriksi neljännessä erässä, ja seitsemän torjuntapistettä kerännyt kotijoukkue nappasi lopulta jopa ansaitusti täyden pistepotin.

Loimaalle vain kahdeksan pelaajan voimin saapunut vierasjoukkue matkaa seuraavaksi Rovaniemelle. Koskisipilä kertoi joukkueen saavan mahdollisesti täydennystä miehistöönsä, mutta varmuutta sairastelujen ohittumisesta ei ole.

Hurrikaani matkaa mainion alkukauden pelanneen Loimun vieraaksi. Raisiolaisten seitsemän ottelun voittoputki katkesi Akaa-Volleyn vieraana, mutta pisteittä Loimu ei ole jäänyt vielä kertaakaan.

– Harjoitellaan pari päivää alle ja katsotaan Raisiossa mitä on saatu aikaiseksi. Tietysti aika on lyhyt, mutta nuorilla pojilla tekemiset menee niin nopeasti ylös ja alas, että kahdessa päivässä voi tapahtua ihmeitä.

Parhaat pelaajat: Peter Vuorinen, Hurrikaani ja Daniel Thiessen, Tiikerit

PROlibero: Peter Vuorinen