Ei kevättä ilman Pielaveden Sampoa. Sananlasku pitää harvinaisen hyvin paikkansa. Joukkueet kohtaavat jo viidettä kertaa pudotuspeleissä. Otteluparista neljä kertaa Hurrikaani on poistunut voittajana ja vain kerran Sampo on ollut parempi. Tämä tapahtui jo kaudella 2007-2008, jolloin Hurrikaani oli ensimmäistä vuottaan Mestaruusliigassa. Sen jälkeen kaksikon valtikka on siirtynyt pikku hiljaa Loimaan suuntaan.

Tämän hetken Sampo on samanlainen kuin aikaisempina kausinakin. Jukka Tuovinen on tunnettu taktisesta osaamisestaan ja Tuovisen joukkueille on tyypillistä, että se parantaa pelaamista kauden edetessä. Yleensä Sampo on ollut parhaimmillaan pudotuspeleissä, joten sitä ei tälläkään kertaa saa missään nimessä aliarvioida.

– Nostan hattua Tuovisen nerokkuudelle. Mies osaa lentopallon taktisen puolen hyvin ja joukkueen torjunta- puolustuspelaaminen on yksi tämän valtakunnan tehokkainta, Lauri Rantanen kommentoi kohteliaasti virkaveljestään. Sekä Rantasta että Tuovista voi valmentajina luonnehtia hyvin samankaltaisiksi. Molemmat kunnioittavat vastustajaa ja haluavat ratkaista paremmuuden rehdisti pelaamalla, eikä koiruuksilla. Miesten suurin ero on kokemuksessa. Tuovinen on meritoitunut voittamaan pudotuspeleissä ja mies on valittu kahdesti Vuoden valmentajaksi. Rantanen lähtee ensimmäistä kertaa päävalmentajan pudotuspeleihin, joten tällä osastolla Sampo- käskijä ottaa niskalenkin.

– Jos keskiviikkona ei yhtään jännitä tai ole perhosia vatsassa, on väärässä paikassa. Pieni jännitys kertoo, että välität asiasta ja lentopallo merkitsee jotain. Toivon todella, että hitusen hermostuneisuutta on vatsanpohjassa meillä kaikilla kun peli alkaa, Rantanen filosofoi.
Tällä kaudella kaikki runkosarjan kohtaamiset menivät Hurrikaanille. Kahdesti Hurrikaani voitti Loimaalla ja kerran Sampon vieraana. Loimaalla on pelattu kaikkiaan 23 ottelua, joista Hurrikaani on voittanut peräti 19 ja Sampo vain neljä. Seurahistoriassa otteluja on kertynyt peräti 43, joista Hurrikaani on voittanut 28 ottelua ja Sampo 15. Tilastot eivät kuitenkaan kerro otteluparin voimasuhteista juuri mitään. Tilastot voi tästä eteenpäin heittää romukoppaan, koska pudotuspeleissä voittaa joukkueista se, kumpi on henkisesti ja fyysisesti valmiimpi. Ja tunnetusti tasoerot kaventuvat kun mitalipelit lähestyvät. Pelaaminen myös muuttuu hiukan, koska nyt vain voitot ratkaisevat. Molemmat valmentajat yrittävät hakea vastustajastaan heikkouksia ja tunteja vietetään videoiden äärellä.

– Kyllähän näissä peleissä keskitytään taktiikkaan hiukan tarkemmin kuin runkosarjan otteluun. Mutta edelleen pääpaino meillä on, että oman pelin pitää kehittyä. Luotan, että kun saadaan syöttöpeli paremmaksi, päästään hajottamaan Sampon hyvää vastaanottoa ja sen myötä saadaan iso torjunta kaverin eteen, Rantanen mietti. Päävalmentajan mukaan Sampon pelin ydin on Ville Heiskasen ja Timo Tolvasen vastaanottopeli, jossa kaksikko kantaa suurta roolia. Sen lisäksi kanadalaispassari Jared Krause on ulottuvana passarina haastava, mutta Rantasen mukaan Toni Mäkitupa on myös loistava passari. – Heilläkin on kaksi hyvää passaria, kuten meilläkin. Sen lisäksi nuori Eetu Häyrinen on kehittynyt huimin askelin. – Minulle on ollut yllätys, kuinka paljon Häyrinen on mennyt tämän kauden aikana eteenpäin.

Hurrikaani on samassa tilanteessa puolivälierissä kuin aina ennenkin. Se lähtee suosikkina, mutta jatkopaikka ei irtoa helpolla. Sampolla on niin paljon kokemusta, että se tietää miten ennakkosuosikkia voi ja kannattaa kiusata. Puhtaassa lyöntikilpailussa Hurrikaani ottaa tyrmäysvoiton, mutta nöyrä puolustaminen on Sampon vaarallinen ase. Otteluisäntä Loimaan seurakunta tarjoaa keskiviikon jännitysnäytelmään pääsyliput puoleen hintaan, joten hallille kannattaa tulla ajoissa. Kevät on tullut ja tosipelit alkavat!

-Hurrikaani tiedotus/Valtteri-