Vuonna 1947 perustettu rovaniemeläisseura, joka nykyään kantaa nimeä Team Lakkapää, matkaa sunnuntain Mestaruusliigakamppailuun Loimaalle voiton kiilto silmissä. Yksi suomalaisen lentopallohistorian menestyneimpiä joukkueita saapuu Normunds Veinbergsin johdolla Hurrikaanin vieraaksi päämääränä napata voitto kovana kotijoukkueena tunnetusta Hurrikaani- Loimaasta. Yhteensä 4 Suomen Mestaruuden, 2 SM-hopean ja 2 SM-pronssin lisäksi Lakkapää on voittanut kertaalleen Suomen Cupin ( 2011 ). Kun Hurrikaani nousi kaudeksi 2007-2008 liigaan, oli Lakkapään ( tai sen edeltäjän Santasport ja PerPo ) valtakausi vahvimmillaan. Seuran riveissä pelasi huippuyksilöitä, kuten Hermans Egleskalns, Viktor Korzenevics tai Brett Dailey. Tästä loistokkuudesta on jäljellä enää yksi mies- nykyinen päävalmentaja Veinbergs. Suomalaistunut entinen huippupelaaja valittiin pelaajauran aikana peräti viisi kertaa kauden parhaaksi liigapelaajaksi. Tällä hetkellä ”Nortsalla” on käsissään muukalaislegioona, josta löytyy neljä ulkomaalaisvahvistusta ja nippu nuoria junioreja.

Lakkapään joukkue koki viime kauden jälkeen kovia pelaajamenetyksiä. Menetysten arvoa voi parhaiten kuvastaa fakta, että menneen kauden viisi parasta pistemiestä vaihtoi maisemaa sesongin jälkeen. Kovimmat menetykset olivat hakkuri Sandro Lunan ja torjuntatilaston voittaneen Matt Pollockin siirtyminen muualle. Näiden lisäksi Kalle Määttä ja Eemeli Kouki vaihtoivat pohjoisen ylpeydestä Saviseudun lippulaivaan- Hurrikaaniin.

Joukkueet ovat kohdanneet liigassa kaikkiaan 20 kertaa, joista Hurrikaani on voittanut seitsemän ottelua ja loput on vienyt nimiinsä Lakkapää. Yhdeksästä edellisestä kohtaamisesta Hurrikaani on kuitenkin poistunut voittajana seitsemästä kamppailusta.

Hurrikaania voidaan pitää alkukauden perusteella ennakkosuosikkina ottelussa. Kotijoukkue voitti aloitusviikonlopun Valepa- kohtaamisista jälkimmäisen Sastamalassa ja sen jälkeen Suomen cupissa tuli voitot Vantaan Lentopallosta ja Raision Loimusta. Lakkapää puolestaan avasi liigakauden tappiolla Oulussa Ettalle puhtaasti 3-0 ja Suomen cupissa tuli noutaja samaista vastustajaa vastaan.

Molemmat joukkueet pääsevät otteluun parhaalla mahdollisella kokoonpanolla. Hurrikaani pelasi viikko sitten Loimua vastaan cup- ottelun ilman nilkkavaivaista Vladimir Cediciä, mutta serbialainen on sunnuntaina jo täydessä pelikunnossa. Ottelu alkaa poikkeuksellisesti jo kello 15.00.

 

-Hurrikaani tiedotus-