Karelian Hurmos – Hurrikaani- Loimaa 2-3 (20-25,22-25,25-22,26-24,13-15)

Hurrikaani- Loimaa jatkoi vahvaa virettä lauantaina Joensuussa. Joukkue nappasi Hurmoksesta taisteluvoiton ja kasvatti voittoputkensa neljän ottelun mittaiseksi. Ottelun ratkaisupelaaja oli viime ottelujen tapaan Antti Ropponen (29pist.2ässää,3torjuntaa), joka on tällä hetkellä Mestaruusliigan kuumin pelaaja. – Antti pelasi hyvin. Pallo tottelee tällä hetkellä hienosti Anttia, Jussi Heino kommentoi.

Heino oli Hurmos- peliin tehnyt yhden taktiset muutoksen, jossa Tapio Toiviainen korvasi viime viikolla jatkosopimuksen Hurrikaanin kanssa tehnyt Aleksi Muukkosen.

Kahden ensimmäisen erän ajan Hurrikaani oli koko ajan kuskin paikalla, samalla kun kotijoukkue sortui lukemattomiin syöttö- ja hyökkäysvirheisiin. – Kahdessa ensimmäisessä erässä teimme vähemmän virheitä kuin Hurmos. Kolmannessa ja neljännessä erässä roolit vaihtuivat. Emme niissäkään olleet huonoja, mutta kaveri yksinkertaisesti paransi pelaamistaan, Heino summasi.

Ottelu venyi lopulta viiden erän mittaiseksi, kun isännät nappasivat erävoitot kolmannesta ja neljännestä erästä. Viides erä oli Hurrikaanin hallussa, mutta erän lopulla ote herpaantui ja joensuulaiset pääsivät lähes rinnalle. Neljän pisteen vierasjohto kutistui hetkessä, mutta lopulta ottelulle tyypillisesti, Hurrikaanin ottelupallotilanteessa, kotijoukkue sortui syöttövirheeseen.

Hurrikaani on nyt voittanut putkeen Lentopalloseura Ettan, Team Lakkapään, Akaa-Volleyn ja Hurmoksen. Joukkue on nyt parhaassa iskussa tällä kaudella. Pelaamisessa on edelleen ailahtelevaisuutta, mutta otteet ovat selvästi nuorella joukkueella tasaantuneet. Huonot hetket eivät kestä enää niin kauan, eikä vastustaja pääse turhan pitkälle karkumatkalle. Samalla valmennuskaksikko Heino- Inoslav Krnic on löytänyt joukkueelle sopivan pelitaktiikan.

Tällä viikolla nuori Hurrikaani pääsee testaamaan ensimmäistä kertaa tällä kaudella paineensietokykyä toden teolla, kun se pelaa Suomen cupin välieräottelussa Kokkolan Tiikereitä vastaan. Voittaja marssii päivää myöhemmin pelattavaan finaaliin, jossa vastassa on Savo Volley tai Valepa. Suomen cup- tapahtuma järjestetään Tampereella Kauppi Sport Centerissä. Ottelut televisioi Yle ja Yle Areena. Hurrikaanin perjantainen peli tulee Yle Areenalta suorana kello 20.30 alkaen.