Karelian Hurmos – Hurrikaani- Loimaa 3-0 (25-15,25-21,25-18)

Yli kuusi tuntia bussissa, reilu 500 kilometriä matkustamista ja vierastappio kolmessa erässä. Näin voisi kuvailla Hurrikaanin vieraspelimatkaa Karelian Hurmoksen vieraaksi Joensuuhun. Kun Hurrikaanin bussi starttasi aamulla yhdeksän jälkeen kohti susirajaa, jokaisen pelaajan tärkein tehtävä oli valmistaa itsensä pelivalmiiksi, kun ensimmäinen pallo ottelussa lähtee ilman kello 18.30. Tällä kertaa henkinen valmius ei ollut riittävällä tasolla, vaan kotijoukkue sai pelata lähes näytöstyyliin kotiyleisön edessä ja napata kolme sarjapistettä itselleen. Vierasjoukkueesta ei ollut tällä kertaa vastukseksi.

Ottelun isoin ero tuli laitapelaajien tehossa. Kun Hurmoksen Eetu Häyrinen paukutti hakkurin tontilta 15 pistettä 63% tehoilla ja Mikko Räsänen toiselta laidalta 14 pistettä 63% tehoilla, harvoin näillä tehoilla ottelua häviää. Lauri Vanhanen (2pist. -3) ja Nooa Marttila (6pist. -3) tuskailivat läpi ottelun onnistumisten perään, eikä Aleksi Muukkosesta (18pist. +5) ollut yksin Hurrikaanin pelastajaksi, voidaan lopputulosta pitää täysin oikeutettuna.

Hurmoksen hyökkäyspeli oli ottelun alussa Häyrisen varassa. Hakkuri paukutti ykköspaikalta vastustamattomasti palloa kenttään, mutta toisesta erästä alkaen Räsänen alkoi säestämään yleispelaajan tontilla vahvasti. Tämän jälkeen Hurrikaanin torjunnalla piti kiirettä, eikä se onnistunut oikein missään vaiheessa saamaan hurmoksellista kotijoukkuetta kuriin. Vastaavasti vieraat sortuivat 14 suoraan hyökkäysvirheeseen, mikä kolmen erän otteluun on paljon.

Jani Niskakangas yritti ottelun aikana herätellä joukkuetta pelaajavaihdoilla, mutta Adrián Petrufin tulo Marttilan paikalle ei tuonut toivottua tulosta, mutta Atro Bergin saapuminen Miika Haapaniemen tilalle piristi edes hiukan. Berg hyökkäsi kolmannessa erässä kaksi kertaa, ja molemmilla kerroilla Hurrikaani sai pisteen. Sen lisäksi keskipelaajalle merkattiin kolmanteen erään myös yksi torjuntapiste.

-Kaikki ei tänään ollut Hurmoksen hyvyyttä, vaan teimme myös paljon virheitä, Vanhanen tuskaili. Vanhanen myönsi, että pitkä bussimatka ei ollut syy huonoon peliin. – Ei vaan saatu konetta millään tänään käyntiin. Pää ei ollut mukana ottelussa, Vanhanen myönsi.

Pelaajansa kanssa samoilla linjoilla oli myös Jani Niskakangas. – Fyysisesti oltiin läsnä, mutta pääkoppa oli jäänyt Loimaalle, tiivisti päävalmentaja iltapuhteen. Niskakankaan mukaan vain toisessa erässä hetkittäin joukkue pelasi lähes omalla tasolla. Toinen erä olikin ainoa, missä vieraat pääsivät nauttimaan jopa johtopaikasta. – Tästä eteenpäin on tärkeää, millä tavalla tämä peli nollataan ja jatketaan työntekoa. Lauantaina on edessä jälleen kova peli, kun Ducks tulee vastaan. Meidän on taisteltava rajusti voiton eteen, Niskakangas tiesi.

-HurrikaaniMedia-