Korson Veto tarjosi huomattavasti kovemman vastuksen kuin sunnuntain pelissä hengettömästi esiintynyt Joensuun Riento. Hurrikaanilla oli kuitenkin loistava ilta hyökkäyspelissään. 60% tehokkuudella iskeneet keltapaidat pitivät sinnikkäästi taistelleen korsolaisryhmän muutaman pinnan päässä kolmatta erää lukuun ottamatta. Siinä Korso hyökkäsi myös tehokkaasti hakkuriksi toisessa erässä siirtyneen Antti Vallinin (17/+8) ja Toni Kankaanpään (10/+5) johdolla.

– Lähdimme tähän peliin aivan eri kuusikolla kuin Loimu-ottelussa, kertoi valmentaja Petri Sainio taktiikastaan. –Ajattelimme, että kun peleissä ei ole enää meille mitään panosta, niin olisimme vaihdoilla päässeet yllättämään kotijoukkueen skouttauksen.

Toisin kuitenkin kävi. Passari Arto Hanni joutui selkävaivojen vuoksi jättämään kentän ensimmäisessä erässä 8-5-tilanteessa. Myös keskitorjujana aloittanut Antti Vallin ei tuntunut löytävän tuntumaa pelaamiseen, ja siksi mies vaihdettiinkin takaisin tutulle hakkurin tontille toisesta erästä lähtien. Tämä vaihto puolestaan siirsi hakkurina aloittaneen Karl Kulaotsin yleispelaajaksi. Hurrikaani käytti surutta hyväkseen Kulaotsin vaikeuksia vastaanotossa. Vastaavasti Toni Kankaanpää oli vuorenvarma vastaanotossaan ja napsi myös tärkeitä pisteitä ennen kuin joutui myös ilmeisesti vammojen takia penkille neljännessä erässä.

24-2-2015-9-1024x726

Hurrikaanin torjunta piti Korson vastaavaa paremmin

Hurrikaani jyräsi tasaisesti koko joukkueen voimin. Ainoastaan Aivars Petrusevicsilla (12/-4) oli hieman vaikeuksia. Mies joutui kantamaan suurimman kuorman vastaanotosta, mikä heikensi tehoja hyökkäyksessä. Eemeli Kouki (20/+12) oli ottelun alussa aivan liekeissä ja palkittiin syystä ottelun parhaana. Kalle Määttä (2/+2) piti tempoa yllä ja sai Korso-torjunnan varpailleen.

Vladimir Cedic (16/+9) antoi kättä pallolle reippaasti ja otti myös kolme torjuntapistettä. Samaan ylsi Matti Oivanen (13/+9), jonka syöttöpeli meni yliyrittämiseksi, kun kuuluttaja kertoi miehen olevan vain kahden pinnan päässä Tuomas Tihisen liigan kaikkien aikojen ässäpistemäärästä. Kerran Masse onnistui lyömään Kankaanpään käsistä aloituksen kattoon, mutta tasoittava piste jäi seuraaviin peleihin.

Jesse Mäntylä näytti nauttivan pelaamisesta ja haki roolia erityisesti Toni Kankaanpään syöttöjen vastaanottamisessa. Jesse ja Eemeli ottivat kahdella miehellä puolikkaan kenttäalueesta harteilleen ja antoivat näin Petrulle tilaa hyökkäykseen. Tuomas Koppanen (9/+5) jatkoi loistavia otteitaan erityisesti syöttöruudussa. 25 syöttöä pelissä oli ylivoimaisesti korkein pistemäärä ottelussa.

Hurrikaanin tiivis torjunta pystyi horjuttamaan Korson hyökkäyspeliä. Ainoastaan hakkuriksi siirtynyt Vallin oli vaikea otettava verkolla. Ottelussa tehtiin peräti 30 syöttövirhettä, mikä osaltaan kertoo pienestä keskittymisen puutteesta.

– Ruvettiin taas odottelemaan, että parin erän jälkeen peli tulisi kotiin ilman työntekoa, kuvaili Ville Kakko joukkueen ongelmia kolmannessa erässä.

Kaavoihin kangistuminen loppui, kun Ville vaihtoi Määtän Tauno Lippiin ja Cedin Tapio Toiviaiseen. Lippin energinen peli tarttui muihinkin, ja myös Tapio Toiviainen toi tuuletuksillaan peliin Villen kaipaamaa asennetta.

 

Seuraavaksi Hurrikaanin asenne mitataan sunnuntaina Siilinjärvellä, kun kotijoukkue Sampo hakee henkistä yliotetta mahdollisesta puolivälierävastustajastaan. Ensi tiistaina kotiyleisölle on sitten tarjolla varsinaista lentopalloherkkua, kun sarjakärki Kokkolan Tiikerit tulee hakemaan revanssia marraskuussa kokemalleen 3-0-tappiolle. Tämä peli antaa jo osviittaa joukkueiden välisistä voimasuhteista pudotuspeleissä.

 

-Hurrikaani-tiedotus-