Hiukan vajaa 175-senttinen salolaislähtöinen libero jatkaa edelleen Hurrikaanissa. Jesse Mäntylä (31) on viimeisten kausien aikana noussut erääksi Hurrikaani- Loimaan tavaramerkiksi. Terrierimäisen tulinen hihapelaaja on ollut yksi iso osatekijä Hurrikaanin viimeisten vuosien menestyksessä. Kun Mestaruusliigakausi syksyllä starttaa, alkaa Mäntylällä jo kahdeksas kausi Loimaalla mustakeltaisissa. Vahvasti ypäjäläistä murretta puhuva yli 400 liigaottelun mies on uudessa tilanteessa. Joukkue ympärillä on nuorentumassa ja Mäntylä on Tomi Rumpusen ohella tällä hetkellä ainoat yli kolmekymppiset joukkueessa. – Luultavasti tiettyjä asioita tullaan nyt tekemään eri tavalla, koska joukkue on nuori. Ainakin kesäharjoittelussa ollaan oltu poikkeuksellisen paljon pallon kanssa tekemisissä. Se on minulle uutta. Mutta en valita, tämä on asennoitumiskysymys loppujen lopuksi.

Mäntylässä ja Hurrikaanin uudessa päävalmentajassa Jussi Heinossa on paljon samaa. Asenne, tahto ja vastaanottopelaaminen ovat kuin samasta muotista. Onkin syytä olettaa, että Heinon mukaantulo nostaa Mäntylän pelaamisen uudelle tasolle.

Nykypäivänä on harvinaista, että pelaaja edustaa samaa seuraa vuosien ajan. Loimaalla Mäntylä on viihtynyt erinomaisesti ja kaveripiiri on muodostunut tiiviiksi. – Kun tulin Loimaalle kaudelle 2011-2012, tapahtui se hiukan onnekkaasti. Olin jo menossa Raisioon ja Loimuun, mutta päädyin Loimaalle, mies paljastaa. Siirron taustalla oli liberon omien sanojen mukaan Jaakot Koivisto ja Haltia, sekä sen aikainen Hurrikaanivalmentaja Ville Kakko. – Minulla on nykyään täällä paljon kavereita, osa on yhteistyökumppanuuksien kautta tulleita ja osa faneja. Arvostan suuresti, että viihdyn täällä ja pelaajista pidetään huolta. On hierojaa ja Savosen Arton kaltaista voimavalmentajaa. En usko, että Suomessa vaihtaisin enää joukkuetta. Ulkomaat on se ainoa vaihtoehto jossain vaiheessa, Mäntylä pohtii.

Kun kausi syyskuun lopussa jälleen alkaa ja nuorentunut Hurrikaani aloittaa historiansa 12. liigakautensa, on moni asia muuttunut. Penkin päässä joukkuetta valmentaa uusiutunut trio, parketilla Hurrikaanin mainetta pitää yllä nuorekas ja Heinon sanojen mukaan ”rakkikoiramainen” joukkue. Mutta yksi asia on ja pysyy: Numero 1 Jesse Mäntylä. Hurrikaanin kulttipelaaja ja fanien ykkössuosikki. Vähintään kahden seuraavan kauden ajan.

Jesse Mäntylän uusi sopimus on mallia 2+1 vuotta.

-HurrikaaniMedia-